Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2012 19:51 - Църквата - основен проводник на масонството.
Автор: antimason89 Категория: История   
Прочетен: 7223 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 26.12.2012 19:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Масонски символи в църквите

След като великият приор на Тамплиерите у нас Румен Ралчев разкри в своето ексклузивно интервю за Нова телевизия истината, че православните храмове са пълни с окултни масонски символи, важно е да се знае също, че голям брой висши и нисши служители на БПЦ са масони!
Ето точните думи на Румен Ралчев за един от главните символи на масонството в православните храмове – пирамидата с окото на Луцифер: “Пирамидата, естествено е нормално всички… пресечената пирамида и окото отгоре… всевиждащото око и същевременно пък искам да кажа, че във всеки християнски храм има едно око. БПЦ го толерира и то е също в триъгълник!
Венета Райкова: “Значи, на американския долар и на българската църква са масонски символи окото и това, което е тука… в триъгълника?”

imageХрамът “Св. Богоридица” в гр. Попово.
Черно-бялата шахматна подова мозайка издава една важна подробност – това въплътява масонската окултна философия за доброто и злото или древноезическата представа за бог на доброто и бог на злото.
Истина е, че редица православни и католически храмове тайно се използват от масони! Широкоразпространена практика по целия свят е да се използват държавни и общински сгради за тайни събрания на висшите масони.

 

imageНа тази снимка, в облака над главата на божеството е изобразена една малка пирамида с око в средата – окото на Луцифер!

 

imageСнимка от вътрешността на църквата към Соколския манастир край Габрово, показваща окото на Луцифер в пирамидата (триъгълника)! Този стенопис съдържа още редица други окултни масонски символи – слънцето, луната, лъвът, змията…

 

imageРусенският митрополит Неофит отслужва литургия в русенския катедрален храм „Света Троица“ върху огромен килим, изобразяващ герба с двуглавия орел на Папската римска империя и масонството! Има междудругото една малка разлика между папския двуглав орел и масонския двуглав орел. Първият има два меча, а вторият – само един! Ясно е тогава кой има първенството!

 

imageЛитургия в русенския храм „Свети Георги“, чийто под е застлан от входа на църквата до другия й край с килими, изобразяващи герба на масонството и папската власт – двуглавия орел, държащ два меча! Ако някой не знае какво символизират двата меча, нека знае, че двата меча са символ на светска и духовна власт! Само една организация на земята разполага с два меча и това е Римската църква – майката на масонството! Малко хора знаят също, че изобразеният пречупен кръст на червената покривка върху амвона е един от многото видове пречупени кръстове, използвани в сатанизма за черни ритуали на богохулство спрямо Христос! За най-голямо съжаление на много непросветени православни вярващи, храмовете на БПЦ изобилват с окултни, сатанински (луцифериански) и масонски символи и знаци! Същото важи в още по-голяма степен за храмовете на Римската църква! Пречупеният кръст на снимката предава послание на отхвърляне и богохулство спрямо Христа! На непросветените обаче се дават доста по-различни обяснения за значението на тези кръстове, които привидно звучат логично, но всъщност истината е съвсем различна!

 

image

Иконата (идолът) на Св. Марина в църквата на с. Каран Върбовка, изобразяваща масонските луцифериански знаци на пирамидата и окото на Луцифер! Обърнете внимание, точно над главата на иконата има обърната пирамида с едно око в нея!

 




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. lyubomircholakov - Двуглавият орел е символ на Виза...
26.12.2012 20:18
Двуглавият орел е символ на Византия, оттам и на Православието. След падането на Византия, поради династическите връзки, Русия приема нейния герб. По същата причина - династически връзки, също и Албания има върху знамето си византийския двуглав орел.
цитирай
2. estirbg - Много полезна статия!
27.12.2012 09:42
Нека хората да разберат чрез използваните символи в православната, кому служи тя и под чий меч води вярващите към...огнената геена, а не към спасение. В Библията жената в червена багреница - Папския Рим от "Откровението" е наречена МАЙКА НА БЛУДНИЦИТЕ” /17:5/ това означава, че тя не е единствената блудница и има дъщери блудници. Ако майката символизира Римокатолическата църква, то кои са дъщерите и? Дъщерите и не биха ли символизирали църкви, които някак си произлизат от нея, но които всъщност продължават да следват ученията и? Православната, в едно с протестанската, са дъщери на "майката блудница" ( римокатолическата). Те омаскариха Божия закон, изопачиха Божието слово, замърсиха го с езически обичаи и сега водят миряните, които не четат сами Божието слово и им се доверяват като слепци, към гибел!
Ето какво пише Библията по този въпрос:
http://estirbg.blog.bg/history/2010/12/18/merzostite-na-vavilon-quot-izlezte-ot-nego-liude-moi-za-da-n.653024
цитирай
3. olivie - ???
27.12.2012 12:05
А мечовете?
цитирай
4. believer23 - Пирамидата с всевиждащото око е ...
27.12.2012 15:04
Пирамидата с всевиждащото око е неканоничен символ за Православието. Този символ е внесен първо в римокатолическата иконография.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%81%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1%8F%D1%89%D0%B5%D0%B5_%D0%9E%D0%BA%D0%BE

Двуглавият орел е Византийски символ и означава симфония между светската и духовната власт. Едната глава е императора, а другата патриарха. Тази символика се е появила далеч преди отпадането на Римската църква от светата Православна Църква.

Православната Църква е основният враг на масонството, защото единствено тя е съхранила в чистота предаденото и от Христа и светите апостоли учение. Цели 2000г. тази Църква не е променила учението си защото тя е "стълб и крепило на истината". Затова и масоните се опитват да проникнат в Църквата и да я унищожат отвътре (като се опитат да я реформират и вкарат в крак с времето).
цитирай
5. raders - А ти мислиш ли, че всички са наясно ...
27.12.2012 20:07
А ти мислиш ли, че всички са наясно какво представляват тези символи? И защо да са масонски; това са просто шарки, които художникът без да знае подробностите, е добавил. И какво значение могат да имат някакви си неясни за никого символи? По-неприятен е фактът, че църквата в настоящия си вид е само една паратизираща прослойка без видим принос за формирането на обществото. Прости, корумпирани, сребролюбци - това са духовните ни пастири.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antimason89
Категория: История
Прочетен: 329740
Постинги: 266
Коментари: 209
Гласове: 262
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930