Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2013 20:16 - Адвентистите живеят по-дълго и са по-щастливи от повечето хора
Автор: antoninus Категория: История   
Прочетен: 2447 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 25.04.2013 20:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Списанието Atlantic наскоро публикува статия с подробно описание на причините, поради които адвентистите от седмия ден живеят по-дълго отколкото повечето хора. Разглеждайки Лома Линда, Калифорния, статията посочва, че вегетарианския начин на живот и по-специално vegan начина на живот заедно с други здравословни практики, добавят значително към продължителността на живота. Лома Линда е една от "сините зони", където висок процент от хората да живеят до 100-годишна възраст.
Лома Линда има голям магазин за хранителни стоки, който не продава месо. Дори преди едно поколение месото бе трудно да се намери в Лома Линда. Пушенето също е забранено, алкохол се намираше в оскъдни количества и заведенията за бързо хранене са малко и рядко.
Адвентистите се застъпват за здравословен начин на живот като един от принципите на вярата, а много от  тях вземат здравето си на сериозно. Те следват инструкциите на Библията, която казва, че трябва да се отнасяме към нашите тела като храм на Бога. Днес много адвентисти са вегетарианци, физически активни и участват в служба за другите. Този уникален начин на живот допринася за дълголетие. Пушенето и пиенето са обезкуражени, и така е с консумацията на кофеин, калорични храни и някои подправки.
Друг отличителен фактор е, че адвентистите пазят библейската събота вместо неделя. Проучванията показват, че религиозната ангажираност увеличава психическата перспектива и дори дълголетие.
Адвентистите са били обект на многобройни здравни изследвания от 1958 г. насам и резултатите са забележителни. Жените-адвентистки в Лома Линда например живеят 5 години по-дълго от средното. Мъжете-адвентисти в Лома Линда живеят 7 години по-дълго. Смъртността от рак на адвентистите мъжете са 60 процента по-ниска от средната, и 75 процента по-ниски за адвентните жени. Смърт от коронарна болест на сърцето при мъжете е 66 процента по-ниска, а при жените е 98 процента по-ниска. Смърт от инсулт е 72 процента по-ниска при мъжете и 82 процента по-ниска за жените.
Проучванията сочат също така, че редовното присъствие на религиозни служби е свързано с дълголетие и щастие. Средиземноморската диета също е много силно свързана с по-дълъг живот и по-голямо чувство за благополучие. Ново проучване показва, че храненето със средиземноморска диета състояща се от пресни плодове и зеленчуци, бобови растения, ядки и зехтин, и избягване на високо съдържание на мазни храни, месо и млечни продукти има тенденция за увеличаване на усещането за щастие. Социални психолози казват, че доброволните решения представляват 40 на сто от щастието. Също така намаляват риска от болестта на Алцхаймер.
Хора, които живеят като адвентистите, са склонни да бъдат в състояние да контролират теглото си и холестерола по-добре, да намалят риска от сърдечни заболявания и рак и да понижат риска от диабет и болестта на Алцхаймер. Те също така са склонни да бъдат по-бдителни, по-малко депресивни и живеят по-дълго.
"Ако ние вярваме в Исус Христос, трябва да се стремим да станем интелигентни за това как да запазим мозъците си ясни и активни така,че и точка от нашето влияние да не бъде загубена. Ние трябва да се стремим да станем съработници на Бога, като поддържаме системата си в такова състояние, че да може перфектно да ни служи. Лоша политика е наистина да малтретираме храносмилателните органи, от които до голяма степен зависи щастието на цялото същество. Когато стомахът е нарушен, умът е нарушен и силата на мозъка е отслабена. Следователно е религиозен дълг на всяка душа да научи науката за здравословния начин на живот, да пази въпроса за диетата в ума и да постъпва съвестно. "Този ден с Бога”, страница 206


Изт.: 
www.pisanoe.com



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 796451
Постинги: 231
Коментари: 504
Гласове: 832
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031