Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2014 19:23 - Кой е единственият безопасен секс? II част
Автор: antoninus Категория: История   
Прочетен: 2353 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.08.2014 21:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
I част

Размерът на сперматозоида пък е 3 микрона, а дължината му е 15 микрона. В предвид, че при полов акт се изхвърлят 100 млн сперматозоида и те са доста подвижни, шансът няколко от тях  да преминат са доста големи.
На практика порите на латекса и сперматозоида са както входна врата и човешка фигура. Ясно е, че голяма част от отделените сперматозоиди могат лесно да си проправят път през лабиринта на порите на латекса.
Изследванията потвържават, че въздържанието, а не презервативите всред подрастващи са довели до намаляване процента на малолетните майки във целите Съединени американски щати.
След началото на масовата контрацептивна програма, предприета от федералното правителство през 1970 г., за период от повече от 20 години (до 1992 г.) незаконната бременност сред 15-19-годишните момичета нарастнаха с 87% (Condom Roulette, In Focus 25 - Washington: Family Research Council, Feb 1992, p 2). Абортите нарастват с 67%; незаконните раждания - с 61%.
В края на 90-те г. в САЩ бяха отбелязани 11% намаление на броя тинейджъри които никога не са имали сексуален контакт. По-голямата част, 52%, от младежите избират въздържание. Това доведе до намаляване на младежката бременност във всички щати и измежду всички раси. Пропагандаторите на презервативи твърдяха, че това спадане на процентите се дължи на използването на презервативи и други противозачатъчни средства. Изследването показа точно обратното, между младежите които са сексуално активни - процентът на предбрачните раждания при тях се е повишил с 29%, въпреки 33% увеличение в употребата на презервативи по време на секс.
Намаляване на ражданията при 15 до 19 годишни момичета от 62.1 на 1000 през 1991 до 54.7 на 1,000 момичета през 1996 се дължи най-вече на намаляване на сексуалната активност при тинейджърите. Броя на младежите които избират въздържание нараства и това нарастване се забелязва най-вече всред момчетата. През 1997, 51.1% от момчетата никога не са правили секс. През 1990 те са били само 39.2%.
„Ефектът на това изследване върху здравната политика е голямо,“ заяви Д-р Йоана Махон от Докторския съвет за изследвания в Ню Джърси. „Този доклад показва, че увеличената употребата на презервативи и увеличаването на нежеланата бременност са вървели ръка за ръка. Въздържанието, а не ‘безопасния секс’, се оказа успешното и здравословно послание за младежта.“
Често се дава за пример Шведския модел, понеже те първи въвели сексуалното образование. Но често се пропуска факта, че това "сексуално образование" започва през 50-те, точно времето от когато започва рязкото повишаване на заразите с болести предавани по полов път и извънбрачните деца. Швеция бе първата нация, която започва усилено сексуално образование през 1956. Какъв е ефекта? Шери Харлей в нейната книга, Illegitimacy, заявява: "Само за пет години от 1960 до 1965, извънбрачната бременност за 15-19 годишни майки нараства с 60%." Едва през 1977 г. Швеция прави значителни промени в направлението си. В задължителните учителски напътствия четем, "Училището трябва да подкрепя увереността приета от повечето млади хора, че сексуалната вярност е дълг." С това ново направление те "променят програмата от преподаване на възпроизводствени сексуални познания към наблягане на емоционалната, етичната страна на взаимоотношенията и любовта."
Проведени са много и различни проучвания относно ефективността на презервативите като средство за предпазване от нежелана бременност. Приема се, че средната ефективност при повечето от тях е някъде около 81% (за най-добрите марки - 85%). Това са 16-19% провал, приблизително веднъж на пет пъти. Забременяването е възможно 2-3 дни в месеца, но от полово предаваните болести можем да се заразим всеки ден. Някои от тях се предават дори само при допир на кожата, независимо коя част на тялото.

По данни на Американски учени, рискът от заразяване със СПИН при използване на презерватив надхвърля  31 процента. 
Дотук разгледахме рисковете, свързани със заразяване от полово предавани болести при правилната му употреба. Но освен тях има и няколко други причини за провал:
- изхлузване на презерватива;
- скъсване / спукване на презерватива;
- повреждане на лубриканта, което го прави по-малко надежден;
- неправилно съхранение на презервативи,
- излагане на пряка слънчева светлина и /или топлина;
- презерватив, който е сух, лепкав или пък с изтекъл срок на годност;
- други;
Всичко това е само началото на списъка с проблемите. Реалния проблем е че въпреки годините пропаганда и милиардите похарчени за нея, тази пропаганда се оказва абсолютно безуспешна да накара хората да ги използват през цялото време. Дори хомосексуалистите при които рискът е най-голям и са най-добре осведомени се оказва, че просто липсва желание и воля за постоянно ползване на тази гумена протекция.
Линда Хафт коментира това безумие по следния начин: "Ако хирург оперира заразен с ХИВ пациент, той е покрит с предпазни дрехи от върха на главата си до краката. Докато на младежите им се казва, че "Ако не сте сигурни дали партньора ви е носител на СПИН, просто се съблечете напълно голи и си сложете този презерватив за протекция." В същото време на тях им се казва, че "ако знаят той да е заразен от СПИН, въобще да не правят секс с него." Предполагам някои възрастни смятат, че невежеството е достатъчна протекция." 
Тъкмо поради тази причина Министерството на медицинската промишленост на САЩ задължи производителите на презервативи да поставят задължително върху кутиите предупреждение за тяхната неефективност. Предупреждението на опаковките гласи,
"Внимание презервативите не ви предпазват от СПИН."

Към настоящия момент в САЩ на автоматите за продажба на презервативи също стои надпис: "ВНИМАНИЕ! ПРЕЗЕРВАТИВИТЕ НЕ ВИ ЗАЩИТАВАТ ОТ СПИН!"

III част



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 798773
Постинги: 231
Коментари: 505
Гласове: 832
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930