Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2014 21:14 - Кой е единственият безопасен секс? III част
Автор: antoninus Категория: История   
Прочетен: 2931 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.08.2014 21:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 I  част
II част

Освен риска от заразяване с полово предавана болест и нежелано забременяване, съществува един трети мотив, който също не е за подценяване. Това е духовната рана която свободния секс нанася и за нея няма абсолютно никаква ефективна защита.  Прекъсването на връзка, в която е имало сексуални взаимоотношения, е много по-болезнено и по-трудно да бъде забравена от случая на някой, който е нямал такива. Раздялата във връзка, в която са съществували сексуални взаимоотношения е сравнена с това да залепиш два листа хартия, а след това да ги разлепиш. Несъмнено те ще се разкъсат. Изследователите са открили, че по време на сексуалния акт имат място няколко неврохимични процеса, които съставляват „лепилото“ в човешките връзки.
Допаминът, окситоцинът и вазопресинът представляват три химични елемента, отделяни по време на сексуалния акт между мъж и жена, които им помагат да се обвържат емоционално. Все пак, когато те присъстват в случайните сексуални връзки, могат да причинят много щети, пише Christian Post.
„Когато някой се ангажира със сексуална връзка, той е изкушен да повтори този акт. Мозъкът произвежда много допамин- мощно химично вещество, което е сравнявано с хероина. Допаминът представлява вътрешната ни система за удоволствие и компенсиране. Когато се отдели допамин, се променя начинът, по който си спомняме нещата“, обявява един доклад на Conquer Series.
Окситоцинът , на свой ред ни помага да забравим болезнените моменти. Окситоцинът е хормон произвеждан предимно в организма на жената. Когато една жена роди и кърми детето си, тялото й произвежда окситоцин, който генерира силна връзка между майката и детето й. Това е една от основните причини една майка да бъде готова да умре за детето си, с което е станала изключително привързана, чрез освобождаването на окситоцин, когато се е докосвала нейната кожа с кожата на детето.
Същият феномен се получава и тогава, когато една жена има интимни взаимоотношения с мъж. Освободеният окситоцин помага за създаването на силна емоционална връзка с него. „Питали ли сте се някога защо една жена е склонна да остане с мъж, който е насилник? Това е една от причините, обяснява докладът, „защото тя е свързана дълбоко емоционално с него, благодарение на освобождавания окситоцин“.
Мъжете произвеждат вазопресин, наречен още „хормон на моногамността“, който има подобен ефект като този на окситоцина, освобождаван при жените. Свързва мъжа с жената. Тези агенти на свързването, стесняват пътя на избора при човека. Това е невероятно, когато става въпрос за брачни взаимоотношения, но има дълбоко разрушителен характер, при случайните сексуални връзки.
Тези неврохимични елементи присъстват и в контекста на гледането на порнографски материали. Един мъж ще стане зависим от всеки елемент, който го довежда до освобождаването тези вещества.
Доктор Дъг Вайс, брачен консултант, съветва мъжът да има визуален контакт с жена си по време на сексуалните взаимоотношения, по този начин привличането е още по- силно. Той също заявява, че практикувайки това, мъжът ще направи така, че нервните пътища свързани с порнографията и неподходящите сексуални мисли да избледнеят, „залепяйки се“ за жена си.
Така, „когато мозъкът ви мисли за секс, ще мисли: „Къде е съпругата ми?“. Това е един превъзходен начин да водите тази борба“, заявява Вайс.
Когато практикувате секс преди брака, свързвате наградата от него с тази личност. [...] Често, в сексуално ангажирана двойка, когато партньорите се разделят, не могат да толерират чувството на празнота, което изпитват. Така че, търсят следваща връзка. От своя страна, нервните връзки нямат време да се „рестартират“, така че тези хора стигат до там да имат раздвоени чувства, ставайки неспособни да се свържат с новия партньор. Като последица, са изкушени да станат сексуално активни с него. Това е повтарящ се цикъл, който нанася много вреда по отношение развитието на връзката“, заявява Тим Дженингс.
„Разбирането на това как въздействат тези неврохимични елементи и начинът, по който влияят на мозъка, ни помага да разберем защо сексът е направен и запазен за брака“, продължава докладът.
„Един важен мотив поради, който нашата сексуалност е атакувана е, че по този начин през човешката сексуалност буквално биват нарушени и връзките между хората. Така,че този, който практикува извънбрачен секс, създава взаимоотношения с извънбрачния си партньор допускайки в тях прозрението, че един ден ще напусне връзката. Бог е екипирал и моделирал мозъка с една ясна идея да ни свърже с личността, с която встъпваме в брак“, заключава докладът.
Възниква възможност едно нежелано забременяване да породи желание у бъдещата майка да се спре на аборт или ако детето бъде оставено да се роди да поеме по нещастния път  на дете, отгледано в дом с родители, които не са го желали; в семейство с един родител (в повечето случаи мъжете са тези, които отказват да изпълнят дълга си към майката и към детето) или да бъде едно от многото, изоставени в дом за отглеждане на деца.
Затова нека единствената употреба, за която презервативите се използват да е за балончета или други нужди но не и за протекция от полово предавани болести и нежелана бременност. Няма друга сигурна протекция освен въздържанието до брака, а след брака - секс само с един здрав партньор в сигурна и вярна, благословена от Бог връзка. Няма и презервативи, които предпазват човешкото сърце. Сексуалното поведение не е личен избор, понеже влияе обществото и засяга други хора. Той не е нещо прогресивно, това е принизяване под животинското поведение (
много животни са моногамни и имат един партньор).
Преди да толерираме някой тийнейджър да води полов живот трябва да го уведомим и за евентуални разрушителните последствия върху емоционалното състояние (главно при момичета, които много по-трудно от момчетата се справят с последствията от едно разделяне); неспособността да поемат отговорност за създаване на семейство (това важи за двата пола), аборт и нежелана бременност и възможността една самотна млада майка да се справя с отглеждането на своето дете без помощ и подкрепа от съпруга си.
Става ясно и, че организациите и хората, разпространяващи лъжата за защитните свойства на производители /техните производители; фармацевтичната индустрия, лекуваща венерически заболявания и други/, умишлено дезинформират купувачите и ги излагат на сериозна опасност от предаване на полово предавани болести и нежелана бременност. Д-р Джеймс Добсън и Гари Бауър споделят в книгата си "Деца в рискова цитуация", че често прескачането на младите от едно легло в друго потдържа ороцъфтяващия бизнес на благодарните възрастни. Напр. организацията Планирано родителство (Planned parenthood) - неправителствена организация и най-голям доставчик на услуги за аборти декларира 
нарастващи приходи всяка година. Има ли някой достатъчно доверчив да смята, че мнозинството от лекарите, сестрите, медицинските служители и бюрократи, които дължат препитанието си на този бизнес биха предпочели младежите да се въздържат  от секс преди брака?!
А какво да кажем за производителите на презервативи, хапчета и спирали? Биха ли искали бизнесът им да бъде пометен от вълна на морал сред младите? Нека добавим и производителите на антибиотици и други средства за лечение на болестите, предавани по полов път. Те също имат полза от ширещата се морална безнравственост. В САЩ ежегодно се дават милиони долари субсидии (от правителството и частни организации) за осъществяване на дейността си. Някой смята ли. че всички те биха убили гъската, снасяща златни яйца?
Ето защо думата "въздържание" е особено нежелана от тях. Представяте ли си колко работни места са застрашени ако младите спрат да споделят леглата си. Ако тази идея бъде подхваната кой би имал нужда от услугите на "Планирано родителство"? Това е въпрос за оцеляване.

Изследванията и реалния живот категорично показват, че презервативите не са надеждно средство за предпазване от болести или забременяване. Да нямаш секс с други освен един верен партньор е най-безопасният начин. Той гарантира 100% сигурност. При него, децата винаги са желани - понеже партньорите се обичат. Венерически болести не се прихващат от ползване или неизползване на кондом, а от секс със заразен партньор. Нежеланите деца също не са въпрос на гумички, а резултат от свободен секс извън брака. В любящите семейства всеки желае децата си. В любящите семейства не ви трябват гумички за да се пазите. Нещо повече - изследванията показват, че семейните двойки се радват на много по-добър секс, както и по-голяма задоволеност от секса, отколкото не-семейните. Семейните се радват и на много по-добро финансово и здравословно благосъстояние. Това до голяма степен се дължи на спокойствието и сигурността които семейната среда предоставя.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 798630
Постинги: 231
Коментари: 505
Гласове: 832
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930