Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2019 11:43 - Истината за произхода на живота
Автор: antoninus Категория: История   
Прочетен: 2071 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 17.03.2019 22:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 14.3.2019 попаднах на статия в Дарик нюз, в която учени твърдят, че вече са намерили солидно (по техни думи) доказателство, потвърждаващо  спонтанната поява на живот в океаните. Провокативно заглавие, макар да бях силно скептичен, тъй като по мои наблюдения доказателствата в подкрепа на тази теория все още да няма.

Началото на статията звучеше много интригуващо: „Астробиолози на НАСА доказаха спонтанната поява на живот в океаните, като пресъздадоха условия, подходящи за развиването на първите организми под водата без необходимите за фотосинтеза слънчеви лъчи” съобщава Дарик нюзПродължението звучеше още по-интересно: "Те възпроизведоха химическите процеси в хидротермалните отвори, които са можели да протекат на дъното на първичния океан.(удебеленото е от мен).

Брей, казаха си! През 2019 г., десетилетия след появата теорията, пардон хипотезата (защото днес липсват убедителни доказателства и засега си остава едно недоказано предположение), за произход на живота от океаните, най-сетне е открито ПЪРВОТО СЕРИОЗНО доказателство за възнкване на живот в моретата по пътя на случайността.

Лори Бардж от Лабораторията за реактивни двигатели увеличи моя интерес със следното твърдение: "Важно е да разберем докъде може да се стигне само с органични вещества и минерали, преди да се развие истинска клетка. Това показва в каква среда може да се появи живот". Г-н Бардж - бих искал да го попитам – вие говорите за това докъде може да се стигне само с „органични вещества и минерали“, но забравяте да добавите, че процесът във вашия екперимент е движен от интелигентни същества, а не от сляпата случайност.

Статията продължава с едно малко по-детайлно описание: „астробиолозите са поставили в стъкленици вода, минерали, амоняк, пируват“, които се срещат около хидротермалните източници.Те загрели сместа до 70 градуса Целзий, отвели кислорода и след това добавили железен хидрокис, който е бил в изобилие в ранните дни на планетата ни.“ За това как е организирано смесване в правилни пропорции на вода, минерали, амоняк, пируват в природата учените мълчат, нито споделят за съжаление кой е отвел кислорода в правилния момент, но става все по-явна нуждата от интелигентна намеса за появата на живота.

Разочарованието логично беше да се засили със следващия абзац в статията: Железният хидроксид реагирал със следите, останали от кислорода, след което се образувала аминокиселината аланин, която е в състава на много протеини, както и алфа-хидрокси киселина. Двата продукта могат да се комбинират и да образуват още по-сложни молекули, предшественици на живота. Какво? Оказва се, че нямаме създаден дори един белтък в експеримента, а само една аминокиселина. Е как тогава в една естествена среда аминокиселините са се свързали с други аминокиселини за да се образуват белтъци; как е създадена ДНК, а какво да кажем за първата „проста“ клетка (тук искам да вметна, че по принцип дори най-простата клетка е много сложна) - това учените не разясняват. За какво доказване как е възникнал животът в океаните те смеят да говорят тогава?

Но нищо, продължих да чета до края на статията. И ето крайното заключение: С експеримента учените не са възпроизвели появата на живот, но показват, че ако такива хидротермални източници има на друго място в космоса, там може да съществуват градивните елементи на живота.

Моля??? И това ми било учени – съвсем за наивници ни вземат. Ако на тези, които финансират експеримента, този доклад може да се види успешен, за мен той е катастрофален провал. В един умрял човек има много много органична материя, и то не само аминокиселини, но човекът си остава напълно мъртъв. Дори клетките и органите не умират веднага със смъртта на човека, но последния не оживява пак. И отново само предположения и догатки („които са можели да протекат“, „ако такива хидротермални източници има на друго място в космоса“, "може да съществуват“). А после учените се сърдят, че се съмняваме в тяхната хипотеза за възникаване на живота. На тяхно място направо щях да си скъсам дипломата за висше образование и да се преквалифицирам, напр. да се занимавам с нещо друго, за което се изисква огромно въображение и креативност, каквато те несъмнено имат.

Най-интересно е как провалът на въпросните учени "специалистите не са успели да възпроизведат появата на живот" в експеримент, контролиран от разумни същества (учени, водещи експеримента) води до това заключение. 
Отгоре на всичко учените имат наглостта да твърдят, че изследването, в което е възпроизведена просто една аминокиселина под наблюдение на интелигентни хора е успешно: "aстробиолози на НАСА доказаха спонтанната поява на живот в океаните" и  при сходни "хидротермални източници" в неконтролирана среда, без намеса на интелигентни същества, успехът на експеримента е възможен. 

Тази новина ме подсеща за една история, която прочетох: един християнин споделя че, докато летял от Москва за Истнамбул през 2016,
 един египетски лекар му споделил следната история. Преди известно време един немски лекар атеист посетил болницата на египетския си колега и оспорил съществуването на Бога. По-късно и двамата отишли до хубав търговски комплекс в града и немецът попитал кой го е проектирал и построил. Египтянинът просто казал: „Никой“. „Невъзможно е – отговорил немецът – защото всеки комплекс предполага строител!“ Тогава египетският лекар заключил: „Ако животът, който е много по-сложен от един търговски комплекс, е произлязъл от нищо, защо да не може и такъв комплекс да се построи сам“.



Гласувай:
3



1. morskipesni - Използвали са материалите които БОГ е направил за тази "спонтанна" проява
17.03.2019 12:27
Както и матрицата, заложена ОТ БОГ за непрестнна еволюция на "неживата" Природа"- такава разбира се, няма!
цитирай
2. antoninus - Каква е истината
17.03.2019 22:27
morskipesni написа:
Както и матрицата, заложена ОТ БОГ за непрестнна еволюция на "неживата" Природа"- такава разбира се, няма!


Няколко учени доказват, че живот произлиза само от живот. Не може да се появи от нежива материя.
цитирай
3. gizdashki - А ако добавим и факта, че космос няма...
29.01.2023 18:44
Това, което Вернер фон Браун, създател на НАСА, лекичко подсказва с надгробния си надпис от Псалом 18 (англ.19) "Небесата проповядват славата на Бога, и за делата на ръцете Му възвестява твърдта.".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 796497
Постинги: 231
Коментари: 504
Гласове: 832
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031