Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2011 15:50 - ПЕЧАТЪТ НА БОГА – СЪБОТАТА
Автор: antoninus Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2620 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.06.2012 14:16


 

Истинското поклонение е послушание към волята на Господ. Още от Каин и Авел поклонението се разделя на истинско (спазващо божиите наредби и повели) и фалшиво (спазващо човешки традиции - като всяко фалшиво поклонение то се основава на спасение с дела, а не както ни учи Библията - че сме спасени единствено по благодат). Но как да се покланяме на Бог както той желае? За да отговорим на този въпрос трябва да разберем кой е божият печат и кой е белегът на звяра.
В Откровение 14:12 пише: Тук е нужно търпението на светиите, на тия, които пазят Божиите заповеди и вярата в Исуса Ако тези, които не получат знака пазят божийте заповеди (не 3,5 9.... а всичките 10 заповеди, защото Яков в 2:10 – е... казано, че който упази целия закон, а съгреши в едно нещо, бива виновен във всичко.), то обратното твърдение също е вярно. Тези, които получат белега на звяра НЕ пазят заповедите. Следователно Белега на звяра е нарушение на божиите заповеди. Няма друга възможност. Тук неизбежно възниква за коя заповед се отнася най-вече това твърдение?
Белегът е свързан с поклонение /Откровение 14:9,11/. В Матей 15:9 Исус казва: Обаче напразно Ми се кланят, Като преподават за поучения човешки заповеди". Истинското поклонение е послушание.

ПЕЧАТЪТ НА БОГА – СЪБОТАТА
Днес в света има многа печати. Всички те имат нещо общо. Нашия президент има президентски печат, който се вижда на подиума, когато говори. В този печат има три неща. На него пише президент, Името, титлата и територията. Име, титла и територия. Това са трите неща, които откриваме във всеки печат.
image
Спомняте ли си, че когато Даниил бе хвърлен в рова на лъвовете царят постави отгоре камък и го запечата. На печата пишело: Дарий – това е името му, цар – титлата му и Мидоперсия – територията. Когато Исус бе положен в гроба, поставиха камък на входа и го запечатаха. Знаете ли какво пишеше? Понтий Пилат – това бе името му, управител – това бе титлата му, Юдея – територията. Навуходоносор – името, цар – титлата, Вавилон – територията. Навсякъде в Библията тези печати съдържат винаги три неща. А къде в Божия закон намираме Божия печат?
“Кой е Божият печат в Неговия свят закон?” „Дадох им и съботите Си да бъдат знак между Мен и тях, за да познаят, че Аз, Господ, ги освещавам” (Езекил 20:12).
Печатът на Бога съдържа също тези три елемена, а именно:1. Името: „Бог”„Аз Съм Господ, това е Моето име” (Исая 42:8).2. Титлата: „Създател”„И поклонете се на Този, Който е създал небето и земята” (Откр.14:7).3. Територията: „Небето и земята” (Откр.14:7). „Помни съботния ден да го освещаваш. Шест дни ще работиш и ще вършиш всичките си дела, а седмият ден е събота на Господа твоя Бог: Да не вършиш никаква работа, ни ти, ни синът ти, ни дъщеря ти, ни слугата ти, ни слугинята ти, ни добичето ти, ни чужденецът, който е отвътре вратата ти; защото в шест дни създаде Бог небето и земята, морето и всичко което е в тях, а на седмия ден си почина, затова благослови Бог съботния ден и го освети” (Изход 20:8-11).Съботната заповед дава законност на целия Декалог, затова съботата е „печатът на Бога” и това ни помага да разберем кой е „белегът на звяра”. Той е съперникът на Божия печат – фалшивата събота – неделята.

БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА – НЕДЕЛЯТА
Папството е учредило неделята на мястото на съботата от 4-та Божия заповед. Историята доказва, че това е дело на папството, което и то самото признава. Това е записано в Катехизиса и в Католическата енциклопедия том 4, стр. 153. Католическото списание „Канзас сити католик” от 09.02.1893 г. пише:„Католическата църква, чрез своя непогрешим авторитет, направи неделята свят ден, за да заеме мястото на съботата от закона. Църквата стои по-високо от Библията и този преход от събота в неделя се явява доказателство на този факт”. /”Католик рекорд”, 01.09.1923 г./ Когато хората, които отхвърлят закона, който Бог е заявил, че е знак на Неговия авторитет и власт и вместо това почитат първия ден – папската неделя, тогава те ще приемат знака на вярност към Рим – белега на звяра.„Челото” е символ на съзнание, а „ръката” на труд. Бог поставя Своя печат /т.е. съботата/ само на челото на Своите раби (Откр. 7:4 и 14:1), което значи, че те пазят съботата съзнателно, знаейки, че тя трябва да се почита съгласно 4-та Божия заповед.Вземащите белега на звяра на челото и на ръката си са тези, които се кланят на звяра, като изпълняват неговите заблудни учения, включително и почитането на неделята съзнателно, въпреки че знаят, че те са противобожествени.„...те ще и да пият от виното на Божия гняв, което е приготвено чисто в чашата на гнева Му, и ще бъдат мъчени с огън и жупел пред светите ангели и пред Агнето”(Откр.14:10).Това е най-сериозното и последно предупреждение в Библията към човечеството.

Незнанието може да има известни смекчаващи вината обстоятелста, но то не обезвинява. Всеки човек е длъжен да се интересува от Божия закон и да го изпълнява, както всеки гражданин е длъжен да знае законите на страната и да ги изпълнява.

Изт.: http://thegodlove.com/God"sSalvationPlan/23.html



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 796609
Постинги: 231
Коментари: 504
Гласове: 832
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031