Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2012 19:09 - Година за вековете
Автор: antoninus Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1767 Коментари: 2 Гласове:
5



Новата година винаги е време за надежда, а надеждата е една от най-мощните сили. Това често е време, когато решаваме да изпълним определени обещания, като да влезем във форма, да прекараме повече време с нашето семейство или да бъдем верни на определени духовни дисциплини, като повече молитва или изучаване на Библията. Това често помага на хората да се фокусират достатъчно, за да ги изпълнят наистина, което определено е добро нещо.

Това е годината от календара на маите, която посочва края на света. Както апостол Павел писа за критските пророци, че те бяха прави за това, което казват за критяните, дори фалшивите пророци могат да бъдат прави за някои неща. В известен смисъл, аз мисля, че календарът на маите е верен – тази година ще бележи края на този свят такъв, какъвто го познаваме.

Аз не пророкувам, че тази година ще бъде краят на света, или краят на века, или второто идване на Христос. Казвам, че през тази година ще дойдат радикални промени за целия свят. Дали ще бъдат за добро, или за лошо ще зависи повече от тялото на Христос отколкото от всеки друг фактор. Тази година ще бъде най-голямата възможност, която сме имали, не само в нашето поколение, но може би завинаги. Времената на промяна обикновено се направляват от малък брой хора и ако само малка част от тялото на Христос се събуди и бъде въвлечена, влиянието през тази година ще бъде по-голямо от всякога.

Не знам как точно ще се стане това, но знам, че ще стане. Ние „виждаме отчасти“ и „пророкуваме отчасти“. След като лично преминах през няколко години на много малко откровение, аз наскоро получих такова и то почти цялото беше във връзка с това тялото на Христос да се събуди и да бъде въвлечено.

Причината, поради която не получавах много откровение през последните пет години, беше, защото ми беше дадена задача и обещание, че ако съм верен, аз ще получа най-великото откровение, което някога съм имал в края на тази задача. Въпреки това, скоро ми беше дадено откровение, понеже времената са толкова критични. Най-важното нещо, което идва върху нас точно сега, е, че най-великото съживление и събиране на души в историята е близко до нас, а ние не сме готови за него.

Няколко пророчески приятели са чули от Господ, „Малкото е следващото голямо.“ Беше ми казано, че това е истина, и ми беше показан един начин, по който ще се приложи. Както споделих миналата седмица, когато ми беше дадено видението за жетвата през 1987, аз видях да идват две вълни на съживление. Първата започна след около две години и продължи 16 години. Въпреки че тя премина през Южна и Централна Америка, Африка и Азия с най-голямото събиране на нови вярващи в историята, тя просто пропусна Северна Америка и Европа. После видях период на относително затишие преди другата много по-голяма вълна да се понесе по цялата земя, която ще бъде най-великото движение на Бог в историята. Ние сме в края на този период на относително духовно затишие, който видях, и следващата вълна е близо до нас.

В тази нова вълна, която видях, имаше събрания от по сто човека, които прибавяха по хиляда нови вярващи на седмица. Това звучи чудесно, и то беше така, но то също донесе огромно напрежение върху църквите. Тези нови вярващи ще се нуждаят от изцеление, освобождение и обучение в библейската истина. Християни, които са учили или говорили на църковна служба, внезапно ще повеждат големи събрания от нови вярващи.

Ние можем да си мислим, че мега църквите ще прибавят десетки хиляди нови вярващи на седмица в тази жетва, но това не беше случаят. Всички църкви ще прибавят хора, но мега църквите няма да прибавят хиляди както малките църкви – само относително малко ще го правят. Това е, защото те са по-малко подготвени за жетвата от малките църкви. Причината да не са подготвени за това е, защото те са повече посветени на изграждане на програми отколкото на хората, а малките църкви са извършили по-добра работа в изграждането на своите хора.

Това не е истина за всички мега църкви, както и не е истина и за всички малки църкви, но като цяло е истина. Ние трябва да бъдем готови за събирането. Всеки фермер знае, че когато е време за жетва, вие не можете да прахосвате времето си – всички трябва да са на разположение. Има много неща, които трябва да правим, за да бъдем готови, но най-важното е да помогнем на всеки настоящ член от нашите събрания да бъде истински ученик на Христос, знаейки своите дарби, служения, и да бъде освободен да ги използва – мандата от Ефесяни 4. 

Ние имаме кратко време да се приготвим за работата на живота ни. Това е времето, което пророците и праведниците от старо време са желали да видят, а ние сме призовани да живеем в него. Това е годината, в която да се въвлечем в работата на царството както никога преди. Тези, които го направят, ще започнат да го виждат както никога преди. Божието царство е близо.

Рик Джойнър, 1/4/2012
MorningStar Ministries

Изт.: http://www.ekipirane.com/word%20for%20the%20week/2012/1.html




Гласувай:
5



1. merita - Матей 24:14 ни дава един от белез...
02.02.2012 20:36
Матей 24:14 ни дава един от белезите , които ще бележат времето на края.Ние като християни , имаме задачата да благовестваме добрата новина за идващото Божие царство.Колкото се може повече хора трябва да научат за Бог и да приемат наградата - вечен живот.
Йоан 17:3 ни казва , че условието е, да получим познание за единствения истински Бог -Йехова и онзи когото той изпрати- сина Исус Христос.
Източника за това познание е неговото Слово-Библията.
Аз вярвам , че Бог търпи все още точно заради това , колкото се може повече хора да научат истината и да се спасят.
Поздрав!
цитирай
2. анонимен - Мерита
13.02.2012 21:20
Прав си - това е казано от ап. Петър:
“Господ не забавя това, което е обещал, според както някои смятат бавенето, но заради вас търпи за дълго време; понеже не иска да погинат някои, но всички да дойдат на покаяние.” ІІ Петр. 3:9

А до второто пришествие остават няколко години - почти всички белези са се изпълнили!

P.S. И аз чета блога ти и се радвам да се запознаем.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 799690
Постинги: 231
Коментари: 505
Гласове: 832
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930