Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2012 14:41 - Еволюция и Сътворение - какво казва науката
Автор: antoninus Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2130 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това е заглавие на невероятната книгата на проф.д-р Д.СВИЛЕНОВ, доктор на биологическите науки, работил в Българска Академия на Науките в продължение на 36 години. Автор на множество публикации и книги в областта на медико-биологическите изследвания, Инж. П.ЩУДЕРдългогодишен ръководител на Reinhard 
/Швейцария/, В.ГРАФ, гимназиален директор в Netphen /Германия/.
В книгата е използвана литература от професорите В.ГИТТ, 
Р.ЮНКЕР, З.ШЕРЕР, Х.РОРБАХ, Х.МОРИС, Б.ХОБРИНГ и мн. други.

Днес
Еволюционната теория се преподава като наука, която формира мирогледа на цели поколения. В противоположност на нея Библейското учение за Сътворението се представя като легенда или средновековен ненаучен начин на мислене, който се поддържа само от религиозни и необразовани хора.
Задължени сме да отговорим за поколенията в светлината на науката кой е правилния мироглед и къде е истината.
Става дума за най-важния въпрос в живота на човека - въпросът за съществуването на Бога. От отговора на този въпрос се определя до голяма степен смисълът и целта на живота на човека.
Знае се, че погрешната информация води до тежки последствия. Това засяга всички сфери на живота, като особено показателни са в областта на политическите системи и идеологията. Понякога горчивите плодове на погрешната информация тровят обществата столетия и определят съдбата на милиони хора. Дали Еволюционната теория има право да претендира, че е носител на достоверна научна информация, след като в човешката история се наблюдават не малко негативни явления, плод на еволюционизма?
Темата
"Еволюция и Сътворение" е важна както за религиозния човек, така и за атеистите. Християнинът трябва да знае в какво вярва и как да защитава своята вяра от погрешни учения и идеологии. Атеистът също трябва добре да познава фундамента, върху който изгражда живота си.
Изложението по темата
"Еволюция и Сътворение - какво казва науката" на Свиленов - Щудер - Граф  може да бъде обобщено в следните два основни извода:
1. Еволюционната теория противоречи на науката и на човешката опитност.
По убедителен начин беше доказано, че Еволюционната теория както по времето на Дарвин преди 140 години, така и до днес не е могла да бъде научно доказана. Научните факти от последните няколко деситилетия в областта на молекулярната биология, генетиката, информатиката, физиката, геологията, астрономията и други НЕ потвърдиха учението за еволюционизма. Напротив, данните от тези науки противоречат на основните фактори на еволюционната теория, поради което тя през цялото това време няма научна достоверност и не отговаря на задължителните критерии за една научна теория. Ето защо такава теория, която противоречи не само на науката, но и на многовековната човешка опитност и елементарна логика, неизбежно трябва да се приеме на вяра.
Еволюционната теория няма смислен отговор на най-важните научни въпроси относно произхода на материята, възникването на живота и появата на човешкото съзнание. Законите на науката отричат Еволюционното учение за вечността на материята и способността й да се самоорганизира. За да се появи живот и да може той да се възпроизвежда, е необходима кодирана генетична информация. Еволюционното твърдение, че биологичната информация може да възникне от само себе си без интелигентен източник, абсолютно противоречи на законите на информатиката. Случайната поява на живота и неговото еволюиране противоречи на Втория закон на термодинамиката.
Много от твърденията на Еволюционната теория имат спекулативен и ненаучен характер. Учението на Еволюционната теория в областта на социалното и културно развитие на човека /език, семейство, религия, етика/ далеч не отговаря на действителността. Учението на Дарвин за естествения подбор и расите, както и фалшивият биогенетичен "закон" на Хекел, имаха и имат ужасяващи последствия в обществено-социалната и морално-етична сфера на човечеството.  "Успехът" на Еволюционната теория не се дължи на нейната досотоверност, а на едностранна и некоректна образователна система, медийна манипулация, атеистичен начин на мислене, недостатъчно познаване на специализираната литература, както и на политически предписания. По този начин Еволюционната теория се превръща в един задължително наложен и добре функциониращ инструмент за атеистично възпитание на човека.
Все по-масово се появяват критични гласове срещу Еволюционната теория, но те биват съзнателно игнорирани и заглушавани, а чрез медиите - подигравани и омаловажавани.
Креационистичните центрове в много държави на света, както и огромната специализирана литература в подкрепа на Библейския модел на Сътворението, рано или късно ще допринесат за възтържествуване на истината по този важен за всеки човек въпрос. 2. Науката потвърждава Библейското учение за Сътворението.
Библейското учение за Сътворението се потвърждава по убедителен начин от всички области на съвременната наука, както и от реалностите на многовековната човешка опитност. Колкото повече науката напредва в своите изследвания, толкова по-ясно се очертават основните библейски концепции за творческото начало на Вселената. Принципите наСътворението, описани в Библията, стоят много по-близо до научните факти, отколкото твърденията на Еволюционната теория, които изискват и много по-голяма вяра в сравнение с вярата в Библията. Ако се базираме на фактите на науката, произходът на живота и на човека може да се обясни много по-лесно със съществуването на Творец, вместо да се вярва, че животът е възникнал случайно и човекът е висше животно.
Според Библейското учение за Сътворението живот може да произлезе само от живот, интелигентност - от интелигентност, както и биологичната кодирана информация може да бъде плод единствено на свръхинтелигентен източник. Такава е твърдата позиция на науката. Така учи законът за причинно-следствените връзки. Това го изисква човешката логика.
  НАУКАТА, ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ, ЕЛЕМЕНТАРНАТА ЛОГИКА И МНОГОВЕКОВНАТА ЧОВЕШКА ОПИТНОСТ СА НАЙ-МОЩНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ДОСТОВЕРНОСТТА НА БИБЛЕЙСКАТА ИНФОРМАЦИЯ.

Всичко това ни задължава отново да цитираме един от най-известните съвременни учебници по биология: "КАКЪВ Е СМИСЪЛЪТ НА ЕВОЛЮЦИЯТА?" Защо еволюцията е довела до появата на човека, който притежава дух, т.е. има способността да мисли, има свободна воля и разумни действия?
Какво се крие зад израза "случайност" и как природните науки могат да го обяснят?
На такива въпроси Еволюционната теория няма отговор, нито пък това могат да направят природните науки.
Отговорът на тези въпроси се предоставя единствено на личната вяра на човека...Свободата на волята, същността и смисълът на битието са въпроси, на които биологията не може да отговори. Поради невъзможност да се премине тази граница, човек идва до мисълта на великия ГЬОТЕ: "Най-висшето щастие на мислещия човек е да изследва онова, което подлежи на изследване, а пред неизследваемото да благоговее смирено". Особено впечатляващ е фактът, че редица представители на науката са дълбоко религиозни хора и показват уважение и благоговение към Библията: Бащата на атомната физика АЛБЕРТ АЙНЩАЙН, руският физиолог ИВАН ПАВЛОВ, създателят на квантовата теория МАКС ПЛАНК, най-видният авторитет в изследването на космическите лъчи РОБЕРТ МИЛИКАН, най-известният микробиолог ЛУИ ПАСТЬОР и много други учени. Всички те са имали дълбоката вяра в Твореца и са осъзнали обикновената истина, че науката е човешка дейност за изследване на Творението. Вярата и науката според създателите на човешкия прогрес са неделими и необходими страни на човешкото битие.

ДОСТОВЕРНОСТТА НА БИБЛИЯТА ОЗНАЧАВА, ЧЕ: 1. Информацията за Сътворението е истинска и заслужава пълно доверие. 2. Бог е Автор на цялата Библия. Тя дава вярната информация в духовно, нравствено-етично и научно отношение. 3. Има един Бог, Който е Творец на цялата Вселена, на живота и на човека. 4. Всеки човек може да потърси и намери Бога. Бог е познаваем. 5. Този Бог познава и обича всеки човек такъв, какъвто е. 6. Грехът разделя човека от Бога. 7. Бог прощава греховете на всеки човек, ако той се обърне към него за прошка. 8. Бог се открива на човеците в лицето на Исус Христос и единствено чрез Него може да се премахне разделението между Бога и човека. Библията показва пътя, по който това може да стане. 9. Животът на човека не завършва с неговата биологична смърт, но продължава в отвъдния, задгробен свят - или във вечно общение с Бога /рай/, или във вечна раздяла от Бога /ад/. 10. Човек след смъртта си трябва да даде отговор пред Бога за живота си. 11. Човек има правото сам да реши  дали да вярва в Бог или не. Такова решение е възможно само докато той е жив. След смъртта неговата съдба за вечността /вечен живот или вечна смърт/ не може да бъде променена. 12. Единствено ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА, придружена с добри дела, гарантира вечен живот /рай/ на човека.

Може да намерите книгата на книжния пазар или в интернет.
Презентацията й е от блога на http://cornflower.blog.bg/Гласувай:
6
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. antoninus - Ето мнения на учени еволюционисти:
05.04.2012 14:43
Чарлз Дарвин: "Защо всеки геологичен слой не е пълен с междинни биологични видове? Може би това ще е най-силното възражение срещу моята еволюционна теория!"
Джордж Симпсън: "Отсъствието на преходни биологични форми не се ограничава само при бозайниците, а е универсален феномен, отбелязан от палеонтолозите."
Александър Опарин: "С опитите си Пастьор разреши въпроса за самозараждането на живота в отрицателен смисъл... Той доказа, че живот произлиза само от живот."
Ърнест Кахан: "Абсурдно и безумно е да се вярва, че една жива клетка възниква от само себе си, но въпреки това аз го вярвам, понеже не мога да си представя нещо друго."
Жак Монод: "Най-големият проблем за еволюционната теория е произходът на генетичния код и механизмите за неговото пренасяне."
Ханс Кун: "Една така сложна система, какъвто е генетичният апарат, никога не може да бъде плод на случайност... Ние не знаем как са възникнали първите биологични системи."
Манфред Айген: "Как могат неорганичните молекули да приемат биологична информация и да формират първичната клетка? Това само по себе си е неразрешим проблем."
Давид Петерс: "Относно биогенетичния закон на Хекел е възможно само едно заключение – той трябва да се забрави. Така ще спрем да си служим с неверни и безсмислени аргументи."
Сър Артър Кейт: "Еволюцията е недоказана и недоказуема. Ние обаче вярваме в нея, защото тя е единствената алтернатива на учението за Сътворението, което ние не искаме да приемем."
Джон Уотсън: "Еволюционната теория е универсално възприета не защото е доказана, а защото единствената й алтернатива – Сътворението, е очевидно невероятна."
Ханс Мор: "Цялата история на човечеството е белязана от убийства, изтезания и геноцид. Как сме стигнали до тези ужасни гени? Ясно е, че по нас са полепнали яйчните черупки на еволюцията."
Томас Хъксли: "Аз трябва да призная, че не можах да намеря нещо по-добро от Библията, когато търсех фундамент, на който да се изградят моралните взаимоотношения."
цитирай
2. antoninus - Въпреки своята ненаучност еволюцията е жива:
05.04.2012 15:06
"Повечето професори продължават да преподават еволюцията поради страх: страх да не получат постоянно място, страх да не получат субсидии за изследователска работа, страх да не загубят възможността да публикуват своите трудове. Поради това те избират да следват "партийната линия", т.е. еволюцията. Такъв е животът в света на академиците!"
д-р Филип Е. Джонсон, професор по право в Калифорнийския университет в Бъркли

"Всички живи организми са създадени на ниво молекулярна биология: всеки клас е уникален и изолиран от останалите. Те не са свързани един с друг чрез звена-посредници. В живите организми протичат промени, породени от следните фактори: околна среда, рекомбиниране на гените, мутация и естествен подбор. Но промените, причинени от тези фактори, неизменно се ограничават в границите на конкретния вид и не способстват за възникването на нови видове живи организми. Произходът на новите видове е свързан със свръхестествени причини - чудото на Творението. Принципен признак на креационисткия модел на сътворението на света е съществуването в природата на генетично многообразие, структурно съответстващо на Божията заповед: "Плодете се и се множете".
Проф. Амиран Пирцхалава, доктор на биологическите науки

Израелският генетик Л. Шпентер съобщава на осмия световен конгрес на креационистите в Швеция (2003): „Случайните мутации не могат да доведат до еволюция. Изследванията на молекулярно ниво показват, че мутациите водят до редуциране на генетичния материал, а това противоречи на еволюционната теория“.
цитирай
3. cornflower - Благодаря
06.04.2012 11:19
за популяризирането на това заглавие.
Важно е в този момент от човешката история.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 508043
Постинги: 217
Коментари: 484
Гласове: 794
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31