Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2012 10:49 - ФИЛМЪТ "РАЗКРИВАНЕ ТАЙНАТА НА ЖИВОТА" (2002)
Автор: antoninus Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6498 Коментари: 11 Гласове:
2

Последна промяна: 28.11.2020 08:56


Документалният филм „Разкриване тайната на живота“ (Unlocking The Mystery Of Life) третира най-фундаменталния въпрос на човешкото битие - какъв е произходът на живота на Земята! Дали се е появил случайно от хаотичния сблъсък на земните елементи или е продукт на свръхинтелект?! Дали прародителят на човека е маймуна или неговият баща е описаният в Библията Бог и Творец?! От отговора на този въпрос зависи не само временния човешки живот, но и вечната участ на всеки един от нас

Филмът проследява развитието на еволюционната теория от момента на нейното налагане в мирогледа на човечеството до днес, когато чрез съвременните супертехнологии учените имат възможността да надникнат в тайните на микро- и макро-космоса. Става ясно, че по времето на Дарвин, аргументите в полза на еволюцията са звучали сякаш логично, но днес все повече учени открито изоставят неговите хипотези и доказват, че те наистина са били само хипотези! Нещо повече, ще видите с очите си във филма как Дийн Кениън – бащата на модерната еволюционна теория, така наречената химическа еволюция, отрича своя най-голям труд, озаглавен „Биохимическо предопределение“ (1969), изповядвайки, че неговите последни изследвания в областта на генетиката и биохимията (микро-молекулярната биология) доказват вън от всяко съмнение съществуването на интелект, отговорен за появата на живота на планетата Земя!

Ще чуете също компетентното мнение на водещи съвременни учени, работили години наред в областта на биохимията и генетиката. Тяхното свидетелство кореспондира удивително с първите думи на Божието Слово (Откровение) - „В началото Бог създаде небето и земята“ (Битие 1" 1)! Ето само някои от техните научни изявления:

Джед Макоско, молекулярен биолог:
„Нека да приемем, че въпреки очевидната невъзможност, въпреки всичко, което ни е известно за науката, все пак случайно се е получил един протеин, състоящ се от 100 аминокиселини. С какво бихме разполагали тогава? Бихме разполагали всичко на всичко с 1 протеин! Но това не е живот, защото дори и най-простата клетка се нуждае от повече от 600 протеина, за да може да фунционира и да бъде жива! И така, повечето учени днес НЕ приемат, че животът и неговите градивни елементи са могли да произлязат случайно!“.

Дийн Кениън, бивш теоретик на еволюцията:
„Представлява огромен проблем да се обясни как е било възможно да се съберат в една миниатюрна и микроскопична частица от първичния океан всичките стотици молекулярни компоненти, които са необходими, за да може да се сложи началото на цикъла на самовъзпроизводство! И така, моите съмнения относно това дали аминокиселините са могли да се подредят сами в смислена биологична последователност без предварителното присъствие на генетичен материал, просто достигнаха своя връх в края на 70-те години на 20-и век. Колкото повече напредвах в своите научни изследвания, включително в периода, когато работех в изследователския център на НАСА, толкова повече ставаше очевидно, че са налице множество трудности с теорията за химическа еволюция. По-нататъшните експериментални изследвания показаха, че аминокиселините не притежават способността да се подреждат сами в каквато и да било биологически смислена последователност... Не съществува и най-малкият шанс за поява дори на най-простата клетка по пътя на химическата еволюция! И така, идеята, че животът е произлязъл чрез намесата на интелект, стана изключително привлекателна за мен и беше много разумна, тъй като се вписваше много добре в многобройните открития в областта на молекулярната биология!“.

Стивън Майер, доктор на науките:
„Без ДНК не може да има самовъзпроизвеждане. Но без самовъзпроизвеждане не може да има и естествен подбор. Така че не може да се използва естественият подбор, за да се обясни произходът на ДНК без да се приеме, че предварително е съществувало самото нещо, което се опитваме да обясним!“.
„Бил Гейтс казва, че ДНК е като компютърна програма, но много по-сложна от всяка друга, която сме в състояние да създадем. И ако се замислим над това изявление за минутка, ще разберем, че то е доста многозначително. Всички знаем, че Бил Гейтс не наема вятъра и ерозията или случайните фактори, за да създава своя софтуеър. Вместо това, той наема интелигентни инженери, софтуеърни инженери. И така, всичко, което знаем от личния си опит, ни навежда на мисълта, че богатите на информация системи възникват в резултат на намесата на интелект! Но как подхождаме към факта, че животът се основава върху информацията във всяка жива клетка и във всеки жив организъм? Това е най-голямата мистерия! Откъде произхожда тази информация?“.
„През 19-и век учените вярвали, че съществуват две фундаментални величини – материя и енергия. Но с навлизането в 21-и век се появи една трета величина, която науката трябваше да признае и това е информацията. И така, подхождайки към биологията във века на информацията, се затвърждава убеждението, че това, което наблюдаме в ДНК-молекулата, е напрактика продукт на разум, продукт на интелект! Нещо, което може да бъде обяснено единствено като замисъл на интелект!“.

Майкъл Бийхи, биохимик:
„Начинът, по който стигаме до извода за намесата на интелект при бактериалния флагелум, е същият, по който стигаме до извода, че един двигател е продукт на интелигентна намеса! Когато видим как отделните части си взаимодействат, сме убедени, че някой е сглобил този двигател. Логиката е същата, що се отнася до биологичните машини. Така че идеята за интелигентен замисъл е напълно научна! Тя може да даде отражение върху религиозните ни убеждения, но със сигурност не зависи от тях!“

Скот Миних, молекулярен биолог:
„Смятам, че идеята за сътворение чрез намесата на интелект отново се завръща! Не можем да обясним тези системи чрез естествени закони! И ако търсим истината, а истината е, че тези системи са сътворени и ние като учени трябва да го разбираме това, тогава питам къде е проблемът?!“.

И ТАКА, КЪДЕ Е ПРОБЛЕМЪТ? Oчевидно проблемът остава в тези, които отказват да приемат неоспоримите научни доказателства и избират съзнателно лъжата пред истината! Защото, ако има Бог и Творец, има морална отговорност, ако няма Бог и Творец, няма морална отговорност! А мнозина желаят да живеят без да носят отговорност за своите думи и действия в този живот! Ето защо еволюцията е толкова привлекателна! Тя дава възможност да се оправдаят и най-зловещите престъпления, тъй-като по-приспособеният и силен вид (индивид) оцелява за сметка на по-малко облагодетелствания! Нека да не забравяме, че принципите на еволюционната теория (социалният дарвинизъм и евгениката) са били фино и удобно извинение за политиката на расизъм, експлоатация и геноцид, проявила се в особено голяма степен по време на режима на Хитлер и Втората световна война!

Според еволюционната теория, смъртта е естествен процес и стъпало на развитие, така че смъртта, насилието и убийството са естествено оправдани! Само да припомним големите лъжи, свързани с „хищните“ динозаври, лицето на еволюционната теория. Показвани толкова често по филмите как се разкъсват един друг, динозаврите бяха пример за еволюционистите в много отношения. Само че днес е безспорно доказано, че страшните зъби на тиранозавъра Рекс са били използвани не за месоядство, а точно обратното – за растителна храна! Нещо повече, вън от всяко съмнение бе потвърдена истината, че динозаврите са съжителствали по едно и също време с човека, за което свидетелстват многобройните археологически находки, изложени в редица музеи по света като музея на сътворението в щата Тексас, САЩ:  
www.creationevidence.org

Тези научни открития разбиха напълно всички хипотези на еволюционизма, но колко жалко е да се види, че и днес мнозина продължават да живеят с тях!
Ще познаете истината и истината ще ви направи свободни“ (Йоан 8" 32).






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. antoninus - Evolution: A Theory In Crisis by Michael Denton /Evolution Quotes/
03.05.2012 11:04
1. “Molecular biology has shown that even the simplest of all living systems on the earth today, bacterial cells, are exceedingly complex objects. Although the tiniest bacterial cells are incredibly small, weighing less than 10-12 gms, each is in effect a veritable micro-miniaturized factory containing thousands of exquisitely designed pieces of intricate molecular machinery, made up altogether of one hundred thousand million atoms, far more complicated than any machine built by man and absolutely without parallel in the nonliving world.”

2. “The complexity of the simplest known type of cell is so great that it is impossible to accept that such an object could have been thrown together suddenly by some kind of freakish, vastly improbable, event. Such an occurrence would be indistinguishable from a miracle.”

3. “To grasp the reality of life as it has been revealed by molecular biology, we must magnify a cell a thousand million times until it is twenty kilometers in diameter and resembles a giant airship large enough to cover a great city like London or New York. What we would then see would be an object of unparalleled complexity and adaptive design. On the surface of the cell we would see millions of openings, like the port holes of a vast space ship, opening and closing to allow a continual stream of materials to flow in and out. If we were to enter one of these openings we would find ourselves in a world of supreme technology and bewildering complexity.”

4. “Considering the way the prebiotic soup is referred to in so many discussions of the origin of life as an already established reality, it comes as something of a shock to realize that there is absolutely no positive evidence for its existence.”

http://www.goodreads.com/work/quotes/619300-evolution-a-theory-in-crisis
цитирай
2. antoninus - Evolution: A Theory In Crisis by Michael Denton /Evolution Quotes/ 2
03.05.2012 11:05
5. The theory of phlogiston was an inversion of the true nature of combustion. Removing phlogiston was in reality adding oxygen, while adding phlogiston was actually removing oxygen. The theory was a total misrepresentation of reality. Phlogiston did not even exist, and yet its existence was firmly believed and the theory adhered to rigidly for nearly one hundred years throughout the eighteenth century. ... As experimentation continued the properties of phlogiston became more bizarre and contradictory. But instead of questioning the existence of this mysterious substance it was made to serve more comprehensive purposes. ... For the skeptic or indeed to anyone prepared to step out of the circle of Darwinian belief, it is not hard to find inversions of common sense in modern evolutionary thought which are strikingly reminiscent of the mental gymnastics of the phlogiston chemists or the medieval astronomers.

To the skeptic, the proposition that the genetic programmes of higher organisms, consisting of something close to a thousand million bits of information, equivalent to the sequence of letters in a small library of one thousand volumes, containing in encoded form countless thousands of intricate algorithms controlling, specifying and ordering the growth and development of billions and billions of cells into the form of a complex organism, were composed by a purely random process is simply an affront to reason. But to the Darwinist the idea is accepted without a ripple of doubt - the paradigm takes precedence!”
цитирай
3. barborok - хахахаааа... модерната наука отхвърля Дарвин и доказва....
23.05.2012 23:55
...., че човек наистина е създаден от кал и жена му от неговото ребро , използвайки позледни разработки и технологии... аве вие откъде черпите информация ??? Дарвиновата теория е неопровержима и е точна като математиката и физиката , ако не вярвате я прочетете ... това не е теория написана само на хартия от някви болни фантазии ами цялата и същност е обоснована с точни примери и факти, които всеки биолог и медик може да сложи на масата и да провери, да не говорим колко науки произлизат от дарвиновото учение , и то науки които се развиват и до днес . ако не сте му чели трудовете няма за какво да си говорим просто , знам че на вас едни много големи учени са ви казали че не е така ама ... друг път .
цитирай
4. antoninus - Дарвин
25.05.2012 20:00
barborok написа:
Дарвиновата теория е неопровержима и е точна като математиката и физиката , ако не вярвате я прочетете ... това не е теория написана само на хартия от някви болни фантазии ами цялата и същност е обоснована с точни примери и факти, които всеки биолог и медик може да сложи на масата и да провери

Не мога да подмина следният цитат на Дарвин в “Произходът на видовете“:
“Аз не виждам никакви пречки една порода мечки чрез естествен отбор да придобие все повече и повече водни навици, все повече и повече да разшири устата си, докато накрая не се получи едно толкова огромно същество като кита “.

Ето на това му се казва наука. А сега по-сериозно:
Norman Macbeth, който опровергава дарвинизма, в своята книга “Разглеждането на Дарвин отново“ (“Darwin Retried” ) казва:
“Сърцевината на проблема е дали живите организми наистина се видоизменят безкрайно... Видовете изглеждат стабилни. Всички ние сме чували за разочаровани животновъди, които докарват своята работа до определен момент, където виждат, че животните или растенията се връщат в началното си състояние. Въпреки упоритите усилия в продължение на два или три века никога не бе постигнат успех в производството на синя роза или черно лале”.153
Luther Burbank, смятан за най-големия специалист по отглеждане на животни на всички времена, обяснява този факт, като казва: “съществуват граници в развитието на един организъм и тези граници следват един закон “.

По отношение на този въпрос датският учен W.L. Johannsen коментира:
“Вариациите, на които Дарвин и Wallace поставят ударение, не могат избирателно да преминават отвъд определена точка, че едно такова видоизменение не съдържа тайната на “неопределената изходна точка“.
цитирай
5. antoninus - ЧОВЕКЪТ ОТ НЕБРАСКА: ЕДИН СВИНСКИ ЗЪБ
25.05.2012 20:07
През 1922 г. директорът на Американския природоисторически музей Henry Fairfield Osborn обявява, че в Западна Небраска близо до Змийския поток е намерил вкаменелост на кътен зъб от периода Плиоцен. Този зъб, според твърдението, е носител на общите характеристики на човека и маймуната. Не след дълго започват ожесточени научни спорове, в които някои определят този зъб като на Pithecanthropus erectus, докато други твърдят, че е по-близък до този на човека. Тази вкаменелост, породила големи дебати, е наречена “Човекът от Небраска”. Също така веднага му се дава и “научно име”: Hesperopithecus haroldcooki.

ого специалисти подкрепят Osborn. Основавайки се на този единствен зъб, са нарисувани реконструкциите на черепа и тялото на Човека от Небраска. Нещо повече, Човека от Небраска е нарисуван заедно с цялото си семейство в естествена среда.

Всички тези сценарии са разработени на базата на един-единствен зъб. Еволюционните кръгове така се привързват към този “човек-фантом”, че когато един изследовател на име William Bryan се противопоставя на тези пристрастни решения, основаващи се на един кътник, e подложен на груби критики.

През 1927 г. са намерени и други части на скелета. Според тези новооткрити части зъбът не принадлежи нито на маймуна, нито на човек. Става ясно, че този зъб принадлежи на изчезнала порода дива американска свиня, наречена “prosthennops”. William Gregory озаглавява по следния начин своята статия, публикувана в списание “Science”, където обявява тази грешка: “Hesperopithecus: Очевидно нито маймуна, нито човек”. В резултат на това рисунките на Hesperopithecus и цялото му семейство бяха бързо премахнати от еволюционната литература.
http://www.evolutsionataizmama.com/chapter9.php

Много научно, нали?
цитирай
6. antoninus - ПРЕХОДЪТ ОТ ВОДАТА КЪМ СУШАТА Е НЕВЪЗМОЖЕН
25.05.2012 20:09
Еволюционистите твърдят, че един ден организмите, живеещи във водата, по някакъв начин излезли на сушата и се превърнали в сухоземни организми.

Съществуват безрбой много анатомични и физиологични фактори, които правят невъзможен този преход. Най-очевидните от тях могат да бъдат подредени така:

1. Понасяне на тежестта: Организмите, които живеят в моретата, не се сблъскват с проблеми като този да носят тежестта си. Голяма част от тези, които живеят на сушата, обаче използват 40% от енергията си, за да носят телата си.

2. Задържане на топлина: Топлината на сушата се променя много бързо и с много големи разлики. Едно сухоземно животно притежава такъв метаболизъм, че да може да се пригоди към резките топлинни разлики. В моретата обаче топлината се променя много трудно и разликите при тази промяна не са толкова големи както на сушата. Един организъм, който притежава телесна система, подходяща за постоянната топлина в моретата, за да може да живее на сушата, е принуден да придобие защитна система, която да осигури минимални увреждания от температурните промени на сушата. Без съмнение твърдението, че рибите придобили такава система чрез случайни мутации, веднага след като излезли на сушата, е абсолютна безсмислица.
3. Използването на вода: Важните за метаболизма вода и дори влага трябва да се използват ограничено поради оскъдните водни източници на Земята. Например кожата трябва така да е проектирана, че да може да позволява отделянето на определено количество вода и в същото време да предотвратява прекаленото изпарение. Следователно организмите, обитаващи сушата , трябва да притежават чувство за жажда, нещо, което водните животни не притежават. Освен това кожата на морските организми не е подходяща за живот на сушата.

http://www.evolutsionataizmama.com/chapter6.php
цитирай
7. antoninus - БЕЗИЗХОДИЦАТА НА МЕЖДИННИТЕ ФОРМИ
25.05.2012 20:12
Според еволюционната теория всички живи организми са се видоизменили един от друг. С течение на времето един по-ранен вид се превръща в друг и т.н., докато се появят всички останали видове. Според теорията това превръщане обхваща един процес, продължаващ милиарди години и напредващ стъпка по стъпка.

В такъв случай трябва да са се формирали и живели безброй междинни видове в периода на дългото превръщане, за което се твърди.

Например в миналото трябва да са живели организми полуриба – полувлечуго, които, въпреки че все още са били носители на качествата на рибите, са придобили и някои от характерните черти на влечугите. Или пък би трябвало да са се появили влечуги-птици, които, бидейки носители на качествата на влечугите, придобиват и някои от характеристиките на птиците. Тъй като се намират в преходен период, те трябва да бъдат недъгави и с недостатъци. Еволюционистите, които вярват, че тези измислени животни са живели в миналото, ги наричат “междинни форми”.

Ако наистина такъв вид животни са живели в миналото, то броят и разновидностите им трябва да бъдат милиони, дори милиарди. И вкаменелостите на тези чудовищни животни непременно трябва да бъдат сред намерените останки. Това е така, защото броят на тези междинни форми трябва да бъде дори повече от познатите ни днес животински видове и целият свят трябва да бъде пълен с техните останки. В “Произходът на видовете” Дарвин обяснява това така:

“Ако теорията ми е вярна, то трябва непременно да са живели междинни форми, които свързват видовете… И доказателствата за тяхното съществуване могат да бъдат намерени единствено сред откритите останки.”

ЖИВОТЪТ НА ЗЕМЯТА СЕ ПОЯВЯВА ВНЕЗАПНО И В РАЗВИТИ ФОРМИ
http://www.evolutsionataizmama.com/chapter5.php
цитирай
8. antoninus - barborok,
26.05.2012 20:58
За нещо просто като човешкото око или ДНК не е нужен разум, ама за създаването на нещо безумно сложно като 1 пирон е нужен, нали?

"Всички живи организми са създадени на ниво молекулярна биология: всеки клас е уникален и изолиран от останалите. Те не са свързани един с друг чрез звена-посредници. В живите организми протичат промени, породени от следните фактори: околна среда, рекомбиниране на гените, мутация и естествен подбор. Но промените, причинени от тези фактори, неизменно се ограничават в границите на конкретния вид и не способстват за възникването на нови видове живи организми. Произходът на новите видове е свързан със свръхестествени причини - чудото на Творението. Принципен признак на креационисткия модел на сътворението на света е съществуването в природата на генетично многообразие, структурно съответстващо на Божията заповед: "Плодете се и се множете".
Проф. Амиран Пирцхалава, доктор на биологическите науки

Израелският генетик Л. Шпентер съобщава на осмия световен конгрес на креационистите в Швеция (2003): „Случайните мутации не могат да доведат до еволюция. Изследванията на молекулярно ниво показват, че мутациите водят до редуциране на генетичния материал, а това противоречи на еволюционната теория“.
цитирай
9. antoninus - Is there any scientific evidence for Adam and Eve?
27.05.2012 20:53
This does raise the question of where did this first Y Chromosome Adam and
Mitochondrial Eve come from. At this point, I will encourage you to read the paper on
the probabilities of Evolution. In this paper, I clearly point out that random chance
evolution can never produce a single protein, much less a complex cell. The only
alternative to random chance is an intelligent designer. The evidence is overwhelming
that an intelligent creator created the first man and woman on earth and all people are the
descendents of this couple. Once we recognize the truth, we realize that there are not
many different races, but only one race – the human race and we are all members of this
great family of over 6 billion people.

Prof Maury Middleton, Associate Professor of Thomas Nelson Community College
цитирай
10. antoninus - Creation Research Institute
13.06.2012 16:36
Creation Research Institute in Elkahome, CA has recently presented an article having to do with the mother’s milk. The article shows that researchers in Houston, TX: Paul Palma, M.D. and Eugene Hytock, M.D. of the University of Texas Medical Center along with Dr. Bufford Nickel of the Children’s Nutrition Research Center in Houston, TX have found that the micro and macro nutrients provide a chorus of voices inside the mother’s milk.176 It has been found simultaneously that the male chromosomes during fetal development, chromosomes and genes provided BY THE MALE SPERM, actually provide organelles that live on the surface of the fetus and adjust the mother’s immune system so that the mother will not reject the body of the fetus growing in her body.

These researchers have found that the blood and the milk of the mother are changed to meet the needs of the infant. For example: if the infant is born prematurely, there is a twenty percent variation in micro nutrient high protein content because that prenatal care requires that kind of concern.

The immune system is developed as a result of the mother’s milk. If the child has been exposed to an infection in his early weeks of life, the feed back as that child nurses the mother literally changes the structure of the mother’s milk and in a few hours she produces antibodies for the sake of that nursing child.
http://www.layevangelism.com/advtxbk/sections/sect-10/sec10-1i.htm
цитирай
11. antoninus - Arthuor Keith
14.06.2012 08:37
A leading expert, Arthuor Keith, has stated that, "There are three-hundred and twelve characteristics that are found only in man." The human brain of man has 100 trillion cells and 100 million separate signals throughout the body every second. If a man learned something new every second it would take three million years to exhaust the capacity of the brain. Man was not designed for a limited trek on earth. Man and the entire creation in original design were structured to live forever.

http://www.layevangelism.com/advtxbk/sections/sect-10/sec10-1i.htm

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 799498
Постинги: 231
Коментари: 505
Гласове: 832
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930