Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2012 13:08 - Младата възраст на Земята
Автор: antoninus Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4331 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 20.06.2012 13:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Разтърсващ научно-популярен филм с участието на д-р Робърт Джентри – блестящ учен, направил удивителни научни открития, потвърждаващи библейския доклад за Сътворението и младата възраст на Земята! Неговите открития, публикувани в най-престижните научни списания и журнали, не са оборени и до ден-днешен от никой защитник на еволюционната измама!
Този завладяващ филм разкрива цялата истина за еволюцията - една страшна измама, целенасочено наложена
в научните дисциплини и мирогледа на човешкото общество!




Гласувай:
2



1. анонимен - Само ще припомня, че единствено ...
20.06.2012 15:41
Само ще припомня, че единствено водещия говори за Библията! Никъде в изказването на д-р Джентри няма пряка отпратка. Това, че някой си е позволил в субтитрите на български, около 107 - 108 минута, след превода :
"...Не сме доказали чрез точно измерване, че Земята е на 6000 години, но открихме доказателства, които са в съответствие с 6000-годишната възраст на Земята!" да вмъкне и едно небрежно (според Библията).

Филмът е поредното доказателство за ограничеността и закостенялостта на нашите възгледи. Еволюционната теория е хубаво нещо, но и близо 200 години са прекалено много време за лежане само на тази кълка/разбирания.

Не мога да приема датата, изчислена от преподобния ... (не си спомням точно името му, а и не ми се рови в Нет-а), който беше пресметнал дори точния ден и час. Да не говорим, че по света има и други религии с не по-малко вярващи от Християнството и Исляма. Те какво, да се хващат подмишка и да припкат вкупом към казаните ли?!!

Зная, че какво мисля е без значение, но животът и съзнанието са ни дарени свише и май единственото смислено нещо, което можем да направим е, да използваме този дар пълноценно и по предназначение. С други думи, да се опитаме да го развиваме.
цитирай
2. antoninus - До 1 анонимен
20.06.2012 16:32
Целта на филма е да покаже, че процесите, които еволюционистите посочват като продължили милиони години са протекли за много по-кратък период от време. Разбира се, че няма как да се докаже научно, че земята е на точно на 6 хил. години, а не на 7 хил., но има редица изследвания показващи, че земята е млада и че еволюционната теория е грешна.
Бих ви препоръчал да изгледате поредицата Symphony of Creation http://antoninus.blog.bg/history/2012/04/10/symphony-of-creation.937957, където има приведени много други доказателства.
Какво е хубаво на една религия като еволюционната теория незнам - благодарение на нея моралът и етичните стандарти са силно снижени. Нацизма има своя клон в тази теория - самият Хитлер е вярвал, че изпълнява целите на еволюцията като премахва „нежелани индивиди и непълноценни раси” за да произведе „господарската раса” на Германия (Larry Azar, Twentieth Century in Crisis, 1990, p. 180).
Аз също не смятам, че точната година на сътворение е важна. Самата Биближа няма претенции за научност. Важно е да признаем Исус за личен спасител. Исляма и всички други езически религии за заблуда, все пак ако човек е спазвал божиите заповеди (в светлината която е имал), т.е. не е крал, лъгал и т.н. ще бъде спасен - това Словото го показва.
цитирай
3. antoninus - До 1, анонимен
20.06.2012 16:37
анонимен написа:
Зная, че какво мисля е без значение, но животът и съзнанието са ни дарени свише и май единственото смислено нещо, което можем да направим е, да използваме този дар пълноценно и по предназначение. С други думи, да се опитаме да го развиваме.

Относно знанието - да трябва да се развива, следва да внимаваме да не залитнем по гностицизма - гностиците твърдят, че притежават висше знание, което не е взето от Библията, и с което достигат до някакво мистично висше ниво на съществуване.
цитирай
4. анонимен - Вярвам, че сме безкрайно малка и ...
20.06.2012 17:11
Вярвам, че сме безкрайно малка и незначителна част от нещо необхватно и невъобразимо. Зная, че смисълът на съществуването ни тук е да развиваме съзнанието си, но да приема една историческа личност за спасител - не, благодаря!

Както вече споменах, по Света религии и концепции бол. Това, че поради стечение на обстоятелствата една или друга ерес се е наложила като официална вяра и догма в определени географски райони, не е основание и доказателство за нейната универсалност и всеобхватност. Иначе, с какво тя ще е по-различна от еволюционизма?
цитирай
5. antoninus - До 4. анонимен
21.06.2012 10:05
Има хиляди доказателства за живота, вкл. възкресението на Исус. Ако желаеш вярвай.
Доказателства за възкресението на Христос http://nikidimov.com/articles/article_014/
цитирай
6. antoninus - 10 Best Evidences From Science That Confirm a Young Earth
14.11.2012 12:43
http://www.answersingenesis.org/articles/am/v7/n4/decaying-magnetic-field
цитирай
7. antoninus - "IT'S A YOUNG WORLD AFTER ALL"
19.12.2012 20:30
number of secondary clocks can be identified in relation to these radiohalos. The two most obvious uses are (1) the precise dating of the radioactive center itself; and (2) the more general dating of the discolored area or halo surrounding the microscopic core.
Regarding the radioactive center, a bit of uranium has at some time in the past, before the wood material was hardened into coal, migrated into its present position. As the uranium bit undergoes radioactive decay, a form of lead is created. Once the coal has hardened and the uranium bit has been cemented into a fixed position, this lead isotope begins to accumulate at the site.

Scientists can now carefully examine the radioactive center to measure the ratio of the uranium "parent element" to the lead "daughter element." This ratio gives a fairly precise estimate of how long the decay process has been going on at that site and thus how old the coal formation is. Gentry has found that the uranium/lead ratios in the Colorado Plateau coal formation indicate that this formation is only a few thousand years old.
http://www.creationism.org/ackerman/AckermanYoungWorldChap12.htm
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 796517
Постинги: 231
Коментари: 504
Гласове: 832
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031