Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2012 10:52 - Последици от извънбрачния секс
Автор: antoninus Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1907 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 10.07.2012 13:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Темата за сексуалното възпитание по принцип винаги е била в рамките на семейството. Като отговорност тя се е пада на родителите, от които се е очаква да образоват своите деца.
Днес обаче можем да видим, че голяма част от тях са оставили тази деликатна тема да бъде разяснявана и възпитавана от медиите, книгите и други хора. Нормално е при такива случаи да се появят и нежелани реакции от страна на детето или младия човек. Жаждата за любов е съвсем естествена нужда, която изпитва всеки един от нас. Обаче погрешното разбиране, че извънбрачният секс представлява истинската любов, е намерило място в начина на мислене и отношение сред хората. Това разбиране се е превърнало в нещо естествено за младите, че дори и за по-възрастните. Докато преди малко повече от двадесет години тази тема беше табу за обществото, днес тя е всекидневно дискутирана от хора от почти всяка възраст. Първи декември е обявен за Световен ден за борбата срещу СПИН. В училищата се прожектират образователни филми, раздават се брошури и презервативи. Докато по този начин обществото си мисли, че предпазва младото поколение от сериозните болести, предавани по полов път, то всъщност го насърчава към сексуални взаимоотношения дори и в училищна възраст. Растящата порнография в рекламите, филмите, предаванията постоянно атакуват младото поколение. Всичко това манипулира съзнанието до такава степен, че изгражда в него критерии, според които извънбрачният секс да бъде приет като нещо нормално. Дори не подлежи за обсъждане, редно ли, или не – приема се за даденост.
Преди повече от година слушах едно предаване, в което се правеше интервю на млади студенти – възпитаници на един от най-престижните университети в България. Темата беше „За или против секса за една нощ”. Малко повече от половината отговориха, че за тях не е никакъв проблем да правят секс с някой, дори и непознат, за една вечер.
В християнските среди тази тема е или дискутирана, или все още е табу. Можем да чуем да се цитират думите, записани в Посланието към евреите:
„Женитбата нека бъде на почит у всички, и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците“ (Евр. 13:4). Този стих обаче трябва да бъде обяснен на младия човек. Когато той говори с приятелите си, които не са вярващи, те приемат секса преди брака за нещо нормално, а Библията много ясно ни показва, че е грях.
Лошият подход, който можем да видим от страна на родители, църковни водачи, миряни – да плашат младите хора, че Бог ще ги съди, изглежда, не винаги е най-правилният начин за възпитание на християнски морал.
Има и други методи, които могат да бъдат използвани, и един от тях е да се говори за последиците от извънбрачния секс. Когато един човек е информиран за скъпата цена, която може да му се наложи да плати за своите действия, то тогава той би се замислил дали наистина би си струвало да ги извърши.
Най-разпространената статистика ни показва, че по-голямата част от младите хора имат първия сексуален контакт, когато са в рамките на 14–16 години. Но все повече се говори, че границата е паднала до 12-годишните.
Една от най-сериозните последици за младите момичета е нежеланата бременност. Статистика за 2010 г. ни показва, че 54% от родените деца са извънбрачни, а друга – че презервативите не водят до намаляване на нежеланата бременност, понеже 15 от 100 презерватива се късат по време на сексуален акт.
Противозачатъчните са медикаменти, които съдържат женски полови хормони – естроген и прогестерон. Когато жените ги приемат, те променят естествените нива на тези хормони, което в някои случаи увеличава риска от рак. Ефектът от противозачатъчните е зависим от самия организъм на жената и няма как да бъде предвиден, понеже е строго индивидуален.
Опасността от венерически заболявания е едно от най-сериозните последствия при извънбрачен секс. То се дължи на безразборните сексуални контакти с различни партньори. За изминалите две десетилетия една статистика ни показва, че около 40 милиона са били заразени със СПИН, от които 20 милиона са починали. Отделно може да бъде посочена и статистика на заразените от други венерически болести, но мисля, че е ненужно.
Бог е създал брака и той е най-сигурното място за развитието на сексуални взаимоотношения. В него рискът от болести, предавани по полов път, е нищожен – един партньор за цял живот.

Изт.: www.evangelskivestnik.net




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 799509
Постинги: 231
Коментари: 505
Гласове: 832
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930