Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2014 10:48 - Хомеопатията - една лъженаука с окултни корени
Автор: antoninus Категория: Лични дневници   
Прочетен: 15226 Коментари: 25 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageЖивеем във време, в което всеки има някакви здравословни проблеми. Често в състояние на безпомощност и отчаяние прибягваме към алтернативни методи на лечение. Динамичния живот на съвременния човек често го изправя пред редица здравословни рискове. Но когато се обърнем към алтернативните методи на лечение, знаем ли с какво точно си имаме работа? Често алтернативните терапии ни предлагат едно чудодейно лечение със сигурни резултати, но малко хора реално си дават сметка и разбират, че често това са заблуди и лъжи, а много от тях се представят като ултра модерни и успешни, даващи много по добри резултати от стандартните методи за лечение които са известни. Българското обществото все още не знае достатъчно за алтернативните методи на лечение и се доверява сляпо в желанието си за постигане на по добро физическо здраве.

Най известната алтернативна терапия на лечение от десeтилетия е Хомеопатията. Споредд Уикипедия:
 хомеопатията (от гръцки όμοιος, хомиос, означаващо подобен и πάθος, патос, болест) е метод от алтернативната медицина, чиито основи са положени през 1796 от Самюел Ханеман. В основата му е използването на силно разредена форма на вещество, причиняващо симптомите на съответната болест. 
Хомеопатията доби голяма известност по целия свят и намери oдобрение във всички слоеве на обществото. Тя се утвърди и в системите на здравеопазване по света и редица здравни специалисти днес, признават хомеопатията, използват я ежедневно в своята практика и я препоръчват на своите клиенти. Но какво е хомеопатията, от къде произлиза и в какво се състои тази алтернативна система на лечение?
Хомеопатията се основава на закона Similia similibus curantur или Подобно се лекува с подобно. Това означава че едно вещество, което предизвиква симптоми при здрав човек, може да излекува същите симптоми при болен човек. Основен проблем при Хомеопатията е твърдението, че тя възстановява дисбаланса на виталната сила или жизнената 
сила. Смята се, че дисбалансът във виталната сила е основната причина за всички болести. На практика хомеопатите твърдят:
- че могат да помогнат при лечението на всяка една болест:
- че постигането на баланса на виталната сила е основна цел;
- че лечението с хомеопатични лекарства цели 
именно това.
Според тях премахването на дисбаланса ще доведе до излекуване, но тези твърдения просто не са реална истина, а заблуда.

Хомеопатичните лекарства чрез които се лекува и практикува хомеопатичния метод, представляват субстанции от природен произход. Хомеопатичните лекарства са от растителен, животински и минерален произход. Основен проблем в Хомеопатията е наличието на активна субстанция или по скоро липсата на такава. За да имаме изразен фармакологичен ефект от дадено лекарство, основно правило е дадената субстанция в лекарството да е достатъчна като количество за да се прояви ефект. Изразяването на фармакологичен ефект при лекарства, на което се дължи оздравяването от дадена болест е сложен процес. По голямата част от лекарствата днес действат на рецептор-таргетинг принцип, това означава че всяко лекарство действа на определени рецептори и структури в организма. Самата химична структура на лекарствата е разработена така, че да повлияе на определени рецептори, дизайнът на лекарствените мулекули цели именно това, разработване на определени лекарства за определени рецептори. След контактът на лекарството с рецептора се получава клетъчен отговор - този отговор се характеризира с промяна в дейноста на определени таргетни клетки и структури, имунен отговор или хиперпродукция на вещества (хормони, метаболити и други) или хипопродукция на вещества в организма. За да се достигне фармакологичен ефект, първото и най-важно условие е достигане на добра бионаличност. Бионаличността е термин, който характеризира наличието и концентрацията на лекарството в организма. Тя има различни стойности за всяко лекарство, тъй като различните лекарства достигат различни концентрации в органите и телесните флуиди. Недостигането на добра бионаличност води до недостатъчен фармакологичен ефект или слабо изразен ефект. Процесът на достигане на добра бионаличност е сложен и многостапален и е съпроводен с поява на нежелани лекарствени ефекти, които се появяват с различна честота и тежест при различните лекарства. Това са в най общи линии и най-просто обяснено някой основни принципи на действие на лекарствата.
При хомеопатията всички тези фармацевтични закони и правила са напълно под въпрос, което е много тревожно. Основният проблем в хомеопатията е, че хомеопатичното лекарство не може да достигне никаква бионаличност. Хомеопатичните лекарстват не действат таргетно както повечето лекарства, а по скоро по някакъв неопределен начин, който е непознат дори и за много хомеопати. Недостигането на нужна бионаличност и на достатъчна концентрация на лекарството в тъканите от хомеопатичните лекарства определя, че те просто не действат или по скоро няма как да действат по стандартно установените закони на науката.Тогава как действат? По скоро действат окултно и мистично.
Хомеопатичните лекарства се произвеждат по два последователни метода, които са основоположни за действието им.
Хомеопатичните препарати се произвеждат чрез разреждане и динамизация (потенциране). Хомеопатично лекарство може да се направи от всичко - от растение, например отровна беладона; от Животно - змийска отрова; от минерал - калциев карбонат или обикновен тебешир; от продукти на болестта - туберкулозна жлеза от крава; от радиация. 
Тъй като доста от веществата са отровни, хомеопатите започнали да ги разреждат, което довело до удивителния принцип разреждане в хомеопатията: колкото повече разтваряш едно вещество, толкова по-ефективно става, естествено ако е разредено по специален начин. 
Разреждане. След като в контролирани условия се приготви изходната субстанция за хомеопатичния препарат - сок от съответната билка, химическа сол, лекарство, биологична субстанция, тя се разрежда серийно в дестилирана вода или в етилов спирт. Обикновено се разрежда няколко пъти в съотношение 1:100, което се означава на флакона с буквите "СН", което означава "центезимал по Ханеман". Еднократното разреждане в съотношение 1:100 е 1CH. След това от 1CH се взема малко разтвор (обикновено една капка) и се разрежда още веднъж с 99 части разтворител, т.е. в съотношение 1:100. Така се стига до разреждането 2CH. От 2CH се взема една част и се разрежда в 99 части разтворител - получава се 3СН, което е разреждане в съотношение 1:1 000 000. По този начин продължават серийни разреждания, наричани "титриране". Това титриране обикновено продължава до 30СН, но някои школи прилагат хомеопатични препарати, разредени по този начин 200, 1000 и повече пъти. Учените обясняват, че има граница, до която може да се разрежда едно вещество - докато остане една молекула от него. При следващото разреждане няма тази молекула няма да я има. Ако се преброят молекулите в хомеопатичната доза се оказва, че в нея няма нито една. Шансът да има и една молекула е по-малък от едно на милиард.
При 6Це (6C) лекарството е разредено милион милион пъти, което е равно на една капка в 20 плувни басейна. Нови шест разреждания дават 12Це (12C), равняващо се на капка в Атлантическия океан. Но дори това не е достатъчно за повечето хомеопатични лекарства. Често използвано е разреждането от 30Це (30C), едно направо астрономично ниво на разреждане.
Броят молекули от началното вещество, оставащи в крайния продукт при n-кратно разреждане, може да се изчисли по следния начин: Ако N е началното количество вещество, то частта от началното вещество, което остава, е N/100 на степен n , т.е. след 12 разреждания, или разтвор 12CH, началното количество вещество е разредено 1x10 на 24-та степен пъти. Ако началното количество вещество е било един мол, т.е. съдържало е N=Na=6.02x10 на 23-та степен молекули (виж Число на Авогадро), в разтвор 12CH (такъв, получен след 12-тото титриране) е вероятно да не е останала дори една молекула от първоначалната субстанция.
Някои хомеопати обясняват лечебния ефект на практически чистия разтворител чрез научно недоказаната хипотеза за Памет на водата, т.е. че даден обем вода „помни“ свойствата на веществото, което е било разредено в него. Динамизация или потенциране е процес, при който в хода на разреждането, разтворът се разтръсква във вертикално направление. По този начин, според представите на хомеопатията, лекарствените ефекти на разтвора се усилват.
Обяснено с по прости думи след определен брой разреждания лечебна субстанция в хомеопатичното лекарство ПРОСТО ЛИПСВА. Възможен ли е фармакологичен ефект след като липсва активна субстанция, липсва и няма дори една молекула вещество в лекарството? Според законите на Фармацията и Фармакологията фармакологичен ефект при такива условия е напълно НЕВЪЗМОЖЕН. Тогава защо действат хомеопатичните лекарства при някой хора? Защо редица хора дори отказват да взимат стандартни лекарства и се обръщат изцияло към хомеопатията? Защо има случаи при които малки деца се повлияват добре от хомеопатични лекарства? Защо понякога животни, приемали хомеопатични лекарства се повлияват добре от тях?
Отговорът на всички тези въпроси е Окултизъм. Окултната природа на хомеопатичните лекарства е била тема на дискусии много пъти, но повечето хора са заблудени не вярват в подобни неща. Тук ми се иска да отворя вдна скоба - много християни знаят от Библията, че зад окултизма и мистицизма стои "бащата на лъжата" - Сатана и неговите паднали ангели. Сатана е успял да заблуди редица хора с най старата си лъжа, а именно че не съществува...че на практика няма Сатана, че това е просто история, измислена от суеверни хора. Хомеопатията е една много финна измама на Сатана, която заблуждава много хора всеки ден.

2 Коринтяни 11:14-15 И не е чудно, защото сам Сатана се преправя на светъл ангел; тъй че не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но техният край ще бъде според делата им.
Основоположник и баща на Хомеопатията е Кристиян Фридрих Самуел Ханеман (1755-1843) лекар и химик от немски произход. Разочарован от тогавашната медицина и критикуващ яростно тогаващните методи за лечение Ханеман се отказва да ги приеме и започва изледвания водещи до възникването на Хомеопатията и теориите й. Ханеман публикува своите идеи в няколко труда като по известни от тях са: Материя Медика Пюра, Органон на Лечебното изкуство и други. Зад тези кратки биографични бележки се крие човекът Ханеман, който практикува тайно окултни практики и е повлиян до толкова, че негови биографи смятат че е черпил директно вдъхновение от контакти с духове, което си е чисто контактуване с демони.
1. Ханеман е бил последовател на Суиденборгианизма. Това е учение и движение което възниква с шведския философ Емануел Суиденборг (1688 - 1772), който е бил ментор и учител на Ханеман. Суиденборг е разпространявал доктрина свързана със "съживяване на истината" чрез определен метод. Tози метод е представлявал процес при който съзнанието изпада в спицифично състояние и извършва контакт с духове. Методът се е характеризирал с комуникация с духове. Суиденборг твърди, че тези духове-демони са добри, но те са демони, подчинени на Сатана, които се представят в различни форми и по този начин се контактува с тях. Тези дейности се класифицират като некроманство, или врачуване, гадаене и контакт с духове на мъртви. Библията осъжда всичко това и не го приема, христянската вяра определя некроманството като окултна и сатанинска дейност водеща до пълно обсебване на живота от Сатана. Точно тези неща е вършил Ханеман. Самия Ханеман твърди, че е бил вдъхновен при писането на трудовете си, редица негови последователи хомеопати приемат неговите писания като вдъхновяващи и Божествени, но ние знаем че единствено Библията е Боговдъхновена. Библията е книгата на книгите - тя съдържа Божието послание към нас. На никоя друга книга не може да се препишат подобни качества. Само Библията е Божествена и свята, само тя.
2. Ханеман е приемал месмеризма. Месмеризмът е окултна практика практикувана и считана за открита от Франц Месмер (1733-1815). Месмеризмът е обяснен от Месмер като животински магнетизъм или състояние на хипнотичен транс, в което изпада даден човек под влиянието на друг. С месмеризма можем да свържем днес и хипнозата и редица други практики; това състояние на хипнотичен транс е състояние на контрол, чрез него медиумът контролира даден човек. Ханеман прави връзка и обяснява своята Хомеопатия с Месмеризма, като го нарича дар, който трябва да се използва при хомеопатичното лечение. Връзката между Хомеопатията и Месмеризма е виталната сила - основен термин в Хомеопатията. Ханеман твърди, че силната воля и желание на един човек спрямо друг човек, който е болен може да увеличи виталната сила на болния и да го доведе до подобрение - това може да стане чрез контакт или дори чрез разстояние.Тези твърдения естествено са пълна глупост и имат за основа различни окултни практики. Силата в такива дейности не идва от терапията с определени лекарства, а от мистичните окултни сили на Сатана.
3. Ханеман е приемал редица източни окултни движения, Конфуцианизъм, Хиндуизъм а някои негови изследователи смятат че е приемал и други окултни философии.
А сега нека да разгледаме други аспекти на хомеопатията. Хомеопатията е свързана с редица мистични концепции. Действието й се обясниава с окултни концепции като "миазми", които нямат физическо обяснение. Разглеждат се на спиритично ниво и се обясняват единствено с окултното. Хомеопатичните лекарства са от животински и растителен произход и хомеопатите твърдят, че те повишават виталната сила на организма и лекуват болеста по този начин. Теорията за виталната сила или витализма се основава на тези твърдения. Някой хора приемат, че живата материя е комбинация от тяло и душа, други смятат, че е комбинация от тяло, душа и дух. Най-близкото обяснение на Духа е виталната сила или витализма. За хората приемащи, че материята е тяло и душа, виталната сила и духа заедно се превръщат в едно голямо противоречие. Хомеопатията се основава на растителни и животински субстанции, как нещо което е вече мъртво и е извлечено от него някаква събстанция, разредена до безкрайност може да повиши виталната сила?! Това е невъзможно защото самите животни и растения нямат души или дух в себе си. За да еса истина тези твърдения, следва необосновано да приемем, че животните и растенията имат дух но къде е този дух след като субстанциите в хомеопатичните лекарства се извличат от вече мъртви растения и животни, но дори да е извлечена субстанция от част от растение и то да е все още живо, как тази част от растението ще съдържа виталана сила или дух. Виждаме, че всички тези твърдения за виталната сила и витализма, които са основата на хомеопатията са неразумни и невъзможни. Колкото повече се опитваме да обясним хомеопатията стигаме до празнота и необяснимото, стигаме до мистика и окултизъм. Хомеопатията всява пантеизъм в умовете на хората. Пантеизмът е убеждение, че Бог е във всичко навсякъде и че всичко е Бог. Обяснението което дава Хомеопатията, че болеста при човека е разтройство на духовната му сила, на виталната му сила и че хомеопатичните лекарства могат да възтановят този баланс водят единствено до всяване на пантеистични разбирания и обяснения. Как хомеопатичните лекарства, които са мъртва материя могат да възтановят баланса на виталната сила. Това означава ли, че хомеопатичните лекарства имат духовна спиритична сила и от къде идва тя...аз мисля, че хомеопатичните лекарства са просто стъпка към по големите заблуди на Сатана.
Приемането на Хомеопатията, практикуването й, приемането на хомеопатични лекарства и изучаването и, водят единствено до задълбочаване на интереса на човек към окултното. Чрез нея Сатана иска да повлияе на хората.
Ако сте пили някога в живота си хомеопатични лекарства или сте ходили при хомеопат, това естествено не означава, че сте под контрола на окултното, но вярването в Хомеопатията, приемането й за основен метод за лечение е опасно, това може да да задълбочи интереса на човек към окултното и да го изложи на риск от лесно влияние и контрол от Сатана. Хомеоатията е едно от многото оръжия и лъжи на Сатана, чрез които той се опитва да погуби човечеството и да го отдалечи от нашия Бог Исус Христос, който направи всичко за нас. Колкото повече се вглеждаме в красотата на света, в природата в сложно устроените ни тела разбираме, че сме създадени от един велик Творец. От Бог ,който е с един невероятно красив и величествен ум и характер, който ни обича и си даде живота за нашето спасение. Христос е смисъла на нашият живот, той ни показа колко много Бог ни цени и обича с жертвата си на кръста, ред е и ние да му покажем нашето смирение и молба за прошка и изцеление от злото във всеки от нас.
Второзаконие 18:9-12 Когато влезеш, в земята, която Господ, твоят Бог ти дава, недей се учи да вършиш мерзостите на тамошните народи. Да не се намира сред тебе, някой,който да прекара сина си или дъщеря си през огън, някой чародей, астролог, гадател или омайник, никой баяч, запитвач на зли духове, врач или запитвач на мъртвите, защото всеки, който върши тези дела е омразен на Господа и заради тези мерзости Господ, твоят Бог ще прогонва тези народи пред тебе.
Много лекари също смятат, че хомеопатията по-скоро вреди, отколкото да помага. Х
омеопатията може да навреди на пациентите както директно, така и по индиректни механизми според анализ на резултатите на 38 научни публикации в пет медицински електронни база данни, публикуван в списание International Journal of Clinical Practice, пише в своя материал за списание МД д-р Кремена Димитрова /оригиналните статии са от Австрия, Белгия, Бразилия, Дания, Франция, Германия, Холандия, Индия, Ирландия, Израел, Италия, Мексико, Испания, Швеция, Швейцария, Великобритания, САЩ и са публикувани между 1978 и 2010 година/. 30 от тези 38 от научни изследвания отразяват директните нежелани реакции на хомеопатичните средства. Останалите осем пък описват нарушенията, възникнали в резултат на замяна на конвенционалното лечение с хомеопатия.
Във основа на тестове, проведени сред 1159 засегнати пациенти при 1142 от тях (98.53%) са регистрирани директни нежелани ефекти, при 17 са установени индиректни усложнения. Нежеланите ефекти на хомеопатичните средства често са леки, до умерени по тежест, но са регистрирани и четири смъртни случая. Наблюдавани са и чести отравяния на организма и силни алергични реакции.
Причините за широкото разпространение на метода са комплексни, но една от водещите е твърдението, че хомеопатията е безопасна, смята д-р Кремена Димитрова.
Въпреки че хомеопатичните средства са силно разредени субстанции, има описани директни нежелани ефекти, смята още специалистът. След сериозен анализ на десетки публикации тя заключава, че описаните нежелани ефекти от хомеопатията са, меко казано, стряскащи. Сред последствията от неконвенционалния метод на лечение са коремни болки, остър панкреатит, тежки алергични реакции, атопичен дерматит, гадене, повръщане, арсенова кератоза и рак, както и рак на пикочния мехур, сърдечни проблеми, когнитивно-поведенчески отклонения, кома, смърт и др.
В списъка със страшните последствия влизат и екстремна възбудимост, хипонатриемия и хипоалбуминемия, еритем, оток на крайниците, раздразнителност, албуминурия, меланоза и кератоза, кожни лезии, остър гастроентерит, левкопения, тромбоцитопения, дифузна меланоза, метаболитна ацидоза, загуба на тегло, хронична диария, морбилиформен сърбящ обрив алопеция с косопад, сърбеж, бъбречна недостатъчност, кървене, обриви и засягане на зениците.
В част от случаите приложението на хомеопатичните средства е довело до сериозни усложнения като токсична полиневропатия, квадрипареза, бъбречна недостатъчност с необходимост от хемодиализа, карцином и летален изход, става ясно от публикацията.
Друго изследване на швейцарски и британски учени, публикувано в авторитетното медицинско списание Lancet, сравниха хомеопатията с плацебото.
Професор Матиас Егер от Бернския университет и неговите колеги от Цюрих и Бристол са провели 110 лабораторни теста. Учените не са открили нито едно свидетелство, че хомеопатията е с нещо по-добра от плацебото и съветват лекарите да бъдат смели и да обяснят на своите пациенти, че от хомеопатията няма полза. Професор Егер смята, че някои хора се чувстват по-добре след приемането на хомеопатични лекарства, но е склонен да свързва този ефект с психологическия фактор.
Фармацевтичната промишленост прави милиарди от продажбата на хомеопатични  „лекарства“, които нямат доказан ефект и се регистрират много по-лесно от нормалните лекарства. Производителите съвсем директно заявяват, че не знаят как точно действат, най-странното обаче е, че при регистрирането на подобно лекарство контролът е много по-слаб. За да бъде регистрирано едно такова лекарство се изисква само и единствено представяне на технологичния процес на производството му. Фармацевтичните лобита плащат за публикации и „изследвания“, които след това цитират, но все пак признават, че науката няма отговор за въздействието им.
През 2002 г. фондацията, основана от американски скептик Джеймс Ренди, обеща 1 милион долара на всеки, който убедително може да докаже, че хомеопатичните средства могат да лекуват. До ден-днешен никой не е получил наградата.
Българин погълна 280 вида подобни хапчета и в организма му не стана нищо. При изследване се оказа, че съдържат вода и захар. Тези хапчета с вода и захар, които се регистрират толкова по-лесно от останалите лекарства генерират милиарди приходи на фармацевтичните компании.

Д-р Бен Голдакър споделя: на какво се дължат добрите резултати от хомеопатични лекарства: В отделни изследвания хомеопатията показва по-добри резултати. Това е така, защото много от тях са просто недостоверни. Например в списанията по алтернативна медицина са публикувани резултатите от много изследвания, в които пациентите знаели какво получават - истинско лекарство или плацебо. По очевидни причини резултатите от тези тестове са доста по-благоприятни за техните организатори. Всеки трябва да помисли сам за себе си влияе ли се от лъжите,... изложени ли сме на опасностите и до колко се предпазваме от тях. Истината и надеждата е в Библията и Божието слово. Там са всички отговори, които всеки търси.

В заключение – няма нито една сериозна научна статия, експеримент, проведен по всички правила, който да доказва ефективността на хомеопатичните лекарства. Самите принципи, на които е базирано този тип лечение са погрешни и нямат нищо общо със здравия разум. Многобройни научни изследвания са установили, че хомеопатичните препарати са неефикасни, а предложените механизми за тяхното действие − неправдоподобни. Научната общност разглежда хомеопатията като измама, Американската медицинска асоциация като шарлатанство, а предписването на хомеопатични препарати вместо лекарствени средства е критикувано като неетично. Не се подлъгвайте по реклами и шарлатани, само ще ви вземат парите, а последствията може да са неприятни при по-сериозно заболяване!

Изт: http://amigosbg.com/




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. turb04 - А не мислиш ли, че тази статия може да ...
24.08.2014 10:57
А не мислиш ли, че тази статия може да е поръчка от компании, чиито продажби са засегнати от хомеопатията?
цитирай
2. sandje - по голяма глупост не бях срещал последните 5 години
24.08.2014 11:02
само религиозен фанатик може да публикува подобен материал.
цитирай
3. antoninus - Не, не мисля
24.08.2014 11:12
turb04 написа:
А не мислиш ли, че тази статия може да е поръчка от компании, чиито продажби са засегнати от хомеопатията?

Аз съм посочил корените на науката; различни изследвания, които са изследвали лечебните й резултати и размисли на обикновени хора. Всеки сам да си прецени.
цитирай
4. antoninus - С кое не си съгласен?
24.08.2014 11:13
sandje написа:
само религиозен фанатик може да публикува подобен материал.

Коя част точно е глупост? Чете ли цялата статия?
Много лекари също смятат, че хомеопатията по-скоро вреди, отколкото да помага. Хомеопатията може да навреди на пациентите както директно, така и по индиректни механизми според анализ на резултатите на 38 научни публикации в пет медицински електронни база данни, публикуван в списание International Journal of Clinical Practice, пише в своя материал за списание МД д-р Кремена Димитрова /оригиналните статии са от Австрия, Белгия, Бразилия, Дания, Франция, Германия, Холандия, Индия, Ирландия, Израел, Италия, Мексико, Испания, Швеция, Швейцария, Великобритания, САЩ и са публикувани между 1978 и 2010 година/. 30 от тези 38 от научни изследвания отразяват директните нежелани реакции на хомеопатичните средства. Останалите осем пък описват нарушенията, възникнали в резултат на замяна на конвенционалното лечение с хомеопатия.
Във основа на тестове, проведени сред 1159 засегнати пациенти при 1142 от тях (98.53%) са регистрирани директни нежелани ефекти, при 17 са установени индиректни усложнения. Нежеланите ефекти на хомеопатичните средства често са леки, до умерени по тежест, но са регистрирани и четири смъртни случая. Наблюдавани са и чести отравяния на организма и силни алергични реакции.
цитирай
5. freeoldmen - Като не обърнем внимание на ненужните залитания по Библията,
24.08.2014 11:32
статията е доста добра.
Тежки съмнения обаче оставя този факт: "Наблюдавани са и чести отравяния на организма и силни алергични реакции."

От какво?
цитирай
6. antoninus - Здравейте freeoldmen,
24.08.2014 11:49
freeoldmen написа:
статията е доста добра.
Тежки съмнения обаче оставя този факт: "Наблюдавани са и чести отравяния на организма и силни алергични реакции."

От какво?


Благодаря за положителният отзив. За съжаление нямам медицинско образование и нямам подробна информация към момента. Възможно е смесването с някои лекарства да не повлиява на едни, а на други да повлиява.
Целта на статията е по-скоро информативна, а всеки сам следва да прецени според доказателствата и разума си.
цитирай
7. antoninus - Петър Вълков: Хората сляпо се доверяват на хомеопатията, подведени, че е природна медицина
24.08.2014 13:58
Хомеопатията, “структурираната” вода, и други недоказуеми от традиционната наука явления са израз на духовните търсения на човека. Често хората, които се обръщат за помощ към хомеопатията, осъзнават, че науката не може да задоволи техните дълбоко екзистенциални нужди. Според Ницше човекът е убил Бога. Той обаче не успял да убие жаждата за Него, защото, както пише философът Бердяев, човекът е неизлечимо религиозен. Ако искате да станете по-здрави физически, психически и духовно, трябва да изберете къде да задоволите тази духовна потребност: в християнския Бог, една разумна, мислеща вяра, или в източния мистицизъм, окултизъм и езотериката.
http://www.blitz.bg/article/30010
цитирай
8. antoninus - И още 1 коментар
24.08.2014 14:06
Като се има предвид високата степен на разреждане в хомеопатичния препарат, може да се заключи, че той не е нищо друго освен захарче, купено на твърде висока цена" (ІV, с. 5).
- „при много от използваните потенции... в разтворителя не би трябвало да има нито една молекула от изходната субстанция" (V, с. 5). Нещо повече, според създателя на метода, Самуел Ханеман:
- „Тези лекарствени средства действат върху нашето здраве без да предават на организма материалните си частици" (VІ, с. 75). Колкото по-малко е лекарственото вещество в разтвора, толкова по-силно е въздействието на лекарството. Без с разтвора да бъде извършено действието, наречено „динамизиране" или „потенциране", той не проявява лечебни свойства.
Обективно погледнато, от физико-химична гледна точка „потенцирането", изразяващо се в последователно разтърсване и разреждане на разтвора, не само не е в състояние да създаде такива лечебни свойства, но напротив - поради степента на разреждането би трябвало напълно да ги унищожи. (Сравнете лечебния ефект от таблетка аспирин, когато бъде приета от един единствен пациент и когато бъде разделена между един милион пациенти). Т. е. след „потенцирането", противно на известните научни закони, разтворът на хомеопатичното лекарство придобива способността да въздейства лечебно върху човешкия организъм.
Ако трябва да обобщим, в основата на всички хомеопатични школи лежи схващането, че чрез едно точно определено, специфично действие, каквото е „потенцирането", може да бъде постигнато опосредствано влияние върху една невидима, нематериална, безлична, духовна сила, крайната цел на което е излекуването на човека.
След казаното дотук изводите се налагат от само-себе си!
Целта и смисълът на „потенцирането" на хомеопатичния лекарствен разтвор, въпреки механичността и автоматизирането на процедурата, превръщат целия процес в чисто магичен акт, като същевременно и самата хомеопатия, както изглежда, притежава всички основни характеристики на магическа практика.
Тревожно е, че в живота ни трайно навлизат все повече подобни феномени, които се издигат до ранга на наука и зад които се крие напълно реалното действие на тъмните сили (като се започне с хомеопатията и се стигне до "Акуслим" и "Космодиск"). Но още по-обезпокоително е, че мнозина се затрудняват и дори вече не чувстват необходимостта да изпитват духовете (1 Йоан. 4:1) http://www.symvol.org/rm/dwizenia/homeopatiia/
цитирай
9. antoninus - д-р Джеймс Кент и окултизмът
24.08.2014 14:12
В лекциите на един от „бащите” на хомеопатията, прочутият д-р Джеймс Кент (James Tyler Kent, 1849 - 1916) се прави ясна връзка на хомеопатията с окултната идея за съществуването на аура:„Всичко в света има собствена аура или атмосфера... Всяко човешко същество има своята атмосфера или аура... Тази аура присъства във всичко съществуващо... Тази аура става полезна и въвежда една забележителна сфера в изучаването на хомеопатиите.” Тези негови възгледи не са учудващи, като се има предвид, че Кент също е бил запален последовател на философията на Сведенборг. Негови са думите: „Цялото ми учение е основано на това на Ханеман и на Сведенборг”. Някои съвременни хомеопати дори проследяват влиянието на предписваните от тях препарати върху аурата и чакрите на пациентите използвайки компютърно обработени кирилианови фотографии.
Лекаря-християнин д-р Боп (H. J. Bopp) обръща внимание не само на връзката на
хомеопатията с окултизма, но и на някои от възможните последствия:78
„Все още окултното влияние, по природа скрито и маскирано, често прикрито зад една паранаучна теория, не е изчезнало и не се счита безопасно от простия факт на един повърхностен подход, който се задоволява просто с отричането на неговото съществуване. Хомеопатията е опасна! Тя е напълно противоположна на ученията в Божието слово. Тя охотно насърчава изцерение посредством динамизирани субстанции, с други думи заредени с окултни сили. Хомеопатичното лечение е плод на философия и религия, които са едновременно хиндуиски, пантеистични и езотерични.” „Окултното влияние в хомеопатията се предава на индивида, довеждайки го съзнателно или несъзнателно под демонично влияние. Много често резултата е връзка със сатана. Човек може да бъде излекуван от телесно неразположение, но това е заместено с психическа небалансираност. В тази връзка сравнително често се наблюдават нервни депресии в семейства използващи хомеопатични лечения.”
http://www.sviatost.info/biblioteka/un_art_bg---Hristos_ili_homeopatya.pdf
цитирай
10. antoninus - Още за хомеопатията
24.08.2014 14:21
"Едно интересно наблюдение, което би могло да подпомогне съмняващите се между читателите е това, че депресиите се срещат по-често в семейства, които употребяват хомеопатични лекарства.
"Хомеопатията е открита от един окултист, Самуел Ханеман, който
твърди, че неговите методи са получени чрез спиритически
откровения. Към Господ Исус Христос той е враждебно настроен, и
Го нарича фантазьор" http://mediaset.sdasofia.org/.../Pdf%20Books/homeopathia.pdf
цитирай
11. milady - ЧЕтенето на блог .бг ...
24.08.2014 19:49
Може сериозно да навреди на вашето
ментално и физическо ЗДраве !!

пс..Що за налудничав “комплот “ си сътворил, колегата!!

Синоними на думата комплот

(същ.) заговор, съзаклятие, конспирация, покушение, атентат
(същ.) интрига, скрит план
цитирай
12. troia - Само
24.08.2014 20:04
едно не можах да разбера. Щом хомеопатичното лекарство представлява само захарче, но на висока цена как може да ти навреди, да доведе до много неприятни симптоми като гадене, повръщане, оттоци и дори до смърт? Нещо не се връзват нещата.
цитирай
13. antoninus - Milady,
24.08.2014 20:13
milady написа:
Може сериозно да навреди на вашето
ментално и физическо ЗДраве !!

пс..Що за налудничав “комплот “ си сътворил, колегата!!

Синоними на думата комплот

(същ.) заговор, съзаклятие, конспирация, покушение, атентат
(същ.) интрига, скрит план


Не нито комплот, нито компот. Не подкрепям особено официалната медицина, но хомеопатията изобщо не я подкрепям.
цитирай
14. antoninus - едно не можах да разбера. Щом хом...
24.08.2014 20:28
troia написа:
едно не можах да разбера. Щом хомеопатичното лекарство представлява само захарче, но на висока цена как може да ти навреди, да доведе до много неприятни симптоми като гадене, повръщане, оттоци и дори до смърт? Нещо не се връзват нещата.


Затова съм обърнал подробно внимание на окултната същност на хомеопатията. По принцип в повечето случаи, които познавам не се стига до сериозни здравословни проблеми.
цитирай
15. milady - Авторе ,аз съм медицински работник ...
24.08.2014 20:31
И не използувам абсолютно никакви лекарства,
да бъдем коректни ,не търся конфликт ,
а само да се доближим по близо до фактите...
Поздрави /Юлия

пс .ЕТо още едно мнение ,ако си отворен за феър плей ..
От "Дневник"
Исус Христос със сигурност е употребявал канабис според проучване на библейски текстове, публикувано този месец и цитирано от "Гардиън". Няма съмнение за ролята на канабиса в юдаизма, казва професорът по класическа митология от Бостънския университет Карл Рък. Очевидно заради лесната му достъпност и дългата традиция в използването му в ранния юдаизъм тази практика е продължила и в християнството, смята той.
Според учените Исус и неговите последователи са използвали опиата за чудотворните си изцеления.
Мирото, с което помазвал Христос, съдържало екстракт от канабис според статията на Крис Бенет в списанието за медицина High Times. Днес повечето привърженици на канабиса предпочитат да го пушат или дъвчат. Неговите активни съставки обаче могат да проникват и през кожата, казва Бенет. Това според него може да е причината за чудотворното изцеление на кожни и очни болести.
Тамянът, използван от Христос по време на церемониите, също съдържал екстракт от канабис, твърди Бенет.
Ако канабисът е бил един от най-важните елементи на мирото, тогава преследването на използването му днес може да се разглежда като антихристиянско, заключва той.
цитирай
16. antoninus - Milady,
24.08.2014 21:10
Исус дойде на този свят за да спаси хората от Сатана и от вредните пристрастявания, от които не можем да се отървем. Равновесието на духовните и моралните сили зависи до голяма степен от състоянието на организма. Всички наркотици и изкуствено стимулиращи средства отслабват интелекта и тонуса на нервната система. В основата на моралната поквара на света лежи невъздържанието. Чрез угаждане на покварения си вкус човек изгубва силата си да противостои на изкушението.
Исус беше този, който издържа 40 дни в пустинята без да яде и така надделя над апетита си. Той се стремеше да освобождава хората от унищожаващите ги старсти. Дори на кръста не прие да пие опияняваща напитка: Марк 15:23 И подаваха Му вино смесено със смирна, но Той не прие.
Ап. Павел казва: в Ефесяни 5:18 И не се опивайте с вино, следствието от което е разврат, но изпълняйте се с Духа.
За Исус имаме страшно много доказателства, вкл. и от нехристиянски източници. Ако авторите на Библията бяха забравили да включат нещо, то враговете на Исус със сигурност щяха да го споменат.
Има много опитности на хора, излекувани от тютюнопушие, алкохолизъм и наркотици и днес http://hristiyanstvoto.blogspot.com/2014/04/narkoticite-kak-da-se-spravim.html.
Библията не казва нищо конкретно относно употребата на незаконни наркотици, но въз основа на принципите, които научаваме в цялото Писание, можем да разберем, че това е неправилно. Най-напред, Библията ни казва, че тялото е храм на Святия Дух, и че ние трябва да почитаме Бог с него (1 Коринтяни 6:19-20). Като знаем какво правят наркотиците с нашите тела – вредата, която причиняват на различни органи – разбираме, че като ги използваме разрушаваме храма на Святия Дух. Това със сигурност не показва почит към Бога.

В този ред на мисли християните не трябва да употребяват алкохол, тютюн и всякакви упойващи или стимулиращи вещества. Разбира се всеки си има съвест да си преценява.
цитирай
17. mominasylza - мислех че ще се говори за хомеопатията
24.08.2014 23:37
но,ставало въпрос всъщност за теология.
Колега/жке– нямате си понятие от тази наука. И как действа...окултно било...
за какво ли се хабя...
Защо си налагате мнението? Някой да ви кара насила д ая ползвате тази хомеопатия.Много точно е казано, че действа до една определена граница/мине ли се тя, попадас е в ръцете на докторите...
цитирай
18. antoninus - Здравейте,
25.08.2014 06:33
mominasylza написа:
но,ставало въпрос всъщност за теология.
Колега/жке– нямате си понятие от тази наука. И как действа...окултно било...
за какво ли се хабя...
Защо си налагате мнението? Някой да ви кара насила д ая ползвате тази хомеопатия.Много точно е казано, че действа до една определена граница/мине ли се тя, попадас е в ръцете на докторите...


Ами има цитирани изследвания с мнения за хомеопатията в постинга.
цитирай
19. coacoa11 - Поздрави за поста, наистина бях ...
25.08.2014 11:01
Поздрави за поста, наистина бях загубила вяра, че ще прочета нещо подобно сред окултните и езотерични брътвежи, които редовно заливат блог.бг!

Действието на хомеопатичните "лекарства" се дължи само на "плацебо"-ефекта, т.е. пиеш вода и захар, но мислиш, че вземаш скъпо и силнодействащо лекарство. Хомеопатията въздейства на хората, които лесно могат да бъдат манипулирани и лесно се поддават на внушение или самохипноза.
Ако си внушиш, че оздравяваш и болестта ти е лека, възможно е и да се излекуваш. Ако си внушиш, че лекарството от вода и захар е много силно, току-виж си се отровил... Хората, които не вярват в подобни глупости, не се влияят от хомеопатичните лекарства - за това говори и примерът, че човек, изпил 280 вида различни хомеопатични лекарства едновременно, нищо не е почувствал.
Но за какво изобщо говорим - класическата хомеопатия се развива и вече даже не е необходимо да си купуваш лекарства. Защото ще я замени вербалната хомеопатия, представи си... :)))
http://coacoa11.blog.bg/technology/2014/06/11/quot-sto-godini-samota-quot-za-negativnite-energii.1272413
цитирай
20. olivie - Хомеопатията е криво разбрана "масонерия"
25.08.2014 11:11
Нормалните лекарства действали отвън на вътре, а хомеопатичните от вътре на вън /няма да сторя греха и да ги нарека лекарства обаче/ Със същия ефект можете да употребявате плацебо /поне няма да знаете, ако аптекарят Ви обърка рецептата и тя пак ще Ви "излекува" - до следващия път, "до границата", след която няма да може/ Просто узаконена шарлатания, почиваща на внушаемостта/хипнозата които могат да лекуват само със слово - и то доказано. За повече ефект може да правите и заклинателни движения над шишенце със "светена вода" /църковният принос по въпроса/ Естествено, както и преди писах, всичко опира до вярата в целебния ефект. Обаче, ако Бог Ви е изпратил болестта, защо мислите, че може да го излъжете, не знам. От това следва изводът, че истински вярващите хора не могат да използват хомеопатия, като конкурент на вярата си. Това не се отнася за вярващите сатанисти /е, то само по принцип/ и измислените масони на новите времена. Хомеопатията НЯМА древни корени, но на нея се дължи натрупването на богатството на Рокфелер, успял с лечението на рака с нефтени продукти, които сами по себе си са канцерогени. Поздрави.
ПП Тук някъде скоро имаше статия за лечение с вода, което почива на същия принцип. И накрая най - важното: В психиатрията податливостта към хипноза в различните хора е различна. Ако отидете на консултация за определяне степента Ви на внушаемост и Ви кажат, че трудно се поддавате на хипноза въобще не опитвайте хомеопатия - Вие и без това сте здрав човек и никой не би могъл да Ви внуши, че болестни симптоми. И обратно, ако сте податлив на хипноза, което се задълбочава след след всеки сеанс, то Вие можете спокойно да се лекувате и със светена вода, която доколкото знам е безплатна, а да не говорим и че болестните симптоми най - вероятно са Ви внушени от "зли очи". Поне няма да олеквате в джоба и ако сте преминали "границата", ще отидете по - своевременно на лекар, без риск за религиозните Ви вярвания. Както виждате въпросът е ако не окултен то повече философски, .
цитирай
21. antoninus - Здравейте,
26.08.2014 06:42
coacoa11 написа:
Поздрави за поста, наистина бях загубила вяра, че ще прочета нещо подобно сред окултните и езотерични брътвежи, които редовно заливат блог.бг!

Действието на хомеопатичните "лекарства" се дължи само на "плацебо"-ефекта, т.е. пиеш вода и захар, но мислиш, че вземаш скъпо и силнодействащо лекарство. Хомеопатията въздейства на хората, които лесно могат да бъдат манипулирани и лесно се поддават на внушение или самохипноза.
Ако си внушиш, че оздравяваш и болестта ти е лека, възможно е и да се излекуваш. Ако си внушиш, че лекарството от вода и захар е много силно, току-виж си се отровил... Хората, които не вярват в подобни глупости, не се влияят от хомеопатичните лекарства - за това говори и примерът, че човек, изпил 280 вида различни хомеопатични лекарства едновременно, нищо не е почувствал.
Но за какво изобщо говорим - класическата хомеопатия се развива и вече даже не е необходимо да си купуваш лекарства. Защото ще я замени вербалната хомеопатия, представи си... :)))
http://coacoa11.blog.bg/technology/2014/06/11/quot-sto-godini-samota-quot-za-negativnite-energii.1272413


Благофаря за посещението в блога ми и за подкрепата на статията.
Да, хомеопатията не помага като цяло - няма как 1 молекула (ако е останала) да помогне.
Аз се лекувам с плодове, зеленчуци, чай, мед. Ако за болно гърло разтворя мед в чай и после взема малка част от това вещество и я разтворя във вода в съотношение 1:100, и повторя това още 100 пъти, то бих се учудил, ако ми помогне.
Хомеопатията е далеч от научното познание и логиката и се базира на окултизма.
цитирай
22. antoninus - Оливие,
26.08.2014 06:45
Аз като християнин предпочитам да се помоля на Исус. Рядко ползвам антибиотици, предпочитам да се лекувам с плодове, зеленчуци и плодови сокове, мед и т.н.
цитирай
23. pentecost - Статията си е екстра,
01.09.2014 02:48
според мен. Лично познавам хомеопат, който въпреки, че много знае и е учил тази дисциплина, не можа да излекува нито един пациент от каквато и да била болест. Иначе като го слушаш може да излекува всичко. Само дето той самият така закъса, че се наложи да прибегне до алопатичната т.е. нормалната западна медицина. За съжаление дори и на себе си не можа да помогне. За мен хомеопатията е менте. А що се отнася до окултният елемент в нея, не знам доколко присъства, но вероятно е малко по-безопасна от биоенерголечението, рейки, екстрасенси и т.н. Въпреки това трябва да се внимава с нея и по възможност да се отбягва от християни.
цитирай
24. antoninus - Нобелов лауреат: Хомеопатията е фалшива и вредна
11.01.2016 06:12
http://nauka.offnews/news/a_0/a_33504.html?preview=ok
цитирай
25. antoninus - Хомеопатията убива: Пациент почина от тежък алкохолен хепатит, без да е пил
05.06.2019 05:32
https://nauka.offnews/news/Novini_1/Homeopatiiata-ubiva-Patcient-pochina-ot-tezhak-alkoholen-hepatit-bez_130414.html?fbclid=IwAR2xY1GBJFQUDLhj7-UphtIZZdDxH8TG9Q_C_zc8i0hb2m24kOYmDSVrSg8
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 798773
Постинги: 231
Коментари: 505
Гласове: 832
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930