Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2013 17:46 - Божията аптека - лечебната сила на природата, закодирана в плодовете и зеленчуците
Автор: antoninus Категория: История   
Прочетен: 8114 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 31.07.2013 17:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В началото Бог раздели водите, създаде суха земя, посади градина, създаде животни, риби... В началото Бог създаде и необходимите за нас продукти - плодове, зеленчуци, ядки и семена. Всичко това Бог направи, преди да сътвори човека, преди нашето раждане. След това Бог каза на Адам и Ева: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна. Битие 1:29 Плодовете и зеленчуците са най-добри и действат най-мощно, когато се консумират сурови.

Някои плодове и зеленчуци имат формата на човешки органи. За всичко това има целесъобразна причина, която е в основата на божията мъдрост. Бог ни остави указния, които ни учат, че определен продукт  трябва да храни определена част на тялото.
Фармацията на Бог е изключителна!
imageАко нарежем един морков на кръгчета, ще забележим, че парченцата от него приличат на човешко око със зеница, ирис и венички. Морковите съдържат в себе си значителни количества бета каротин – един от 50-те извести каротеноиди, който тялото лесно превръща във Витамин А. Витамин А е необходим на очите, за да могат да поддържат оптималното здраве на клетките в роговицата – прозрачната тъкан, която покрива окото и го предпазва от микроби, прах, възпаления и инфекции, а освен това увеличава потока на кръвта към очите и подобрява тяхната функция.


imageЕдин домат има четири кухини и е червен. Човешкото сърце има четири камери и също е червено. поред скорошно проучване на изследователи от Университета Тафт, САЩ ликопенътантиоксидант, който придава на доматите ярко червения им цвят, оказва благоприятно влияние на сърцето и кръвоносната системаТе достигат до този извод след като анализират данни за въздействието на доматите върху сърдечносъдовата система, събирани над 10 години. За целта се сравняват сърдечносъдовата заболеваемост и хранителните навици на стотици доброволци, които водят подробен запис на хранителните си навици, включително приема на домати и доматени продукти. Резултатите, публикувани в последния брой на British Journal of Nutrition, показват, че консумирането на храни, богати на ликопен за продължителен период, понижава риска от коронарна болест на сърцето с 26%.
imageЗърната на гроздето са окачени на гроздове, които също са с формата на сърце. Всяко зърно прилича на кръвна клетка. Гроздето е питателна храна и изследванията днес доказват, че играе важна роля за подобряване на сърдечносъдовата дейност (тъй като е богато на флавоноиди както и другите плодове и зеленчуци с тъмни пигменти), и на кръвообращението. Според скорошно изследване на Университета в Мичиган една малка чепка грозде на ден спомага и за успешното контролиране на кръвното налягане
imageОрехът прилича на умален модел на човешкия мозък, с ляво и дясно полукълбо, с церебрална кора, главен мозък и малък мозък. Дори гънките му наподобяват мозъчните и приличат на neo-cortex ("нова кора") на мозъка. Консумирането на орехи спомага за образуването на неврони, което помага на мозъка да функционира по-добре. Орехите също така изобилстват от есенциални омега-3 мастни киселини, които улесняват „комуникацията“ и предаването на информация между отделните мозъчни клетки. Тези вкусни ядки са от водещо значение и при поддържането на добрата памет, когнитивните функции и здравето на нервната система.

 imageБобът има формата на бъбрек. В действителност бобовите зърна се лекуват и помагат нормалното функциониране на бъбреците. 

imageСладките картофи приличат на панкреаса. Консумацията на тези специфични на вкус зеленчуци предизвиква постепенно освобождаване на захари в кръвта. Това означава, че сладките картофи не натоварват, а точно обратното – облекчават работата на панкреаса – органът, който играе важна роля при регулирането на нивата на кръвната захар в човешкото тяло като уравновесяват гликемичния индекс (индекса на захарта в кръвта) на диабетиците.


imageМаслините приличат на яйчниците на жените и укрепват здравето и функционирането им. Според резултатите от скорошно италианско изследване, жените, чиито хранителен режим включва редовната консумация на маслини или зехтин регистрират с 30 % по-малък риск от появата на рак на яйчниците. 


imageПортокалът, лимонът, грейпфрутът и другите цитрусови плодове приличат на млечните жлези на женските гърди. Те оказват благотворно влияние върху тях и върху движението на лимфните възли във и извън гърдите. Цитрусовите плодове, пъпешите и дините са богати на витамин С, който укрепва имунната система и се грижи за еластичността и регенерацията на кожата, намалява вредата от свободните радикали, които причиняват появата на бръчки, отпускането и други промени, типични за стареещата кожа. Според различни медицински изследвания, обилният на витамин С хранителен режим е ключов фактор и при превенция срещу развитието на рак на гърдата.


imageЛукът прилича на клетките на тялото. Той е чудесно средство и за подмладяване на организма.  При разрязване той произвежда сълзи, които измиват епителният слой на очите ни. Друг негов сътрудник, чесънът, помага също да се отстранят опасните за тялото свободни радикали.



image
image
imageАвокадото, патладжаните и крушите подобряват функционирането на матката и шийката на матката на жената и те приличат точно на тези женски органи.
Изследванията днес доказват, че когато една  жена яде едно авокадо на седмица, това уравновесява хормоните й, премахва излишъка от теглото след раждане и възпрепятства рака нашийката на матката. Каква е истината? Точно девет месеца са необходими, за да порасне едно авокадо - от цъфтежа до узряването на плода. Във всеки от неговите плодове има установени повече от 14 000 компонента на химически фотолитици на храненето (модерната наука е изследваала и е дала наименувания само на 141 от тях).

imageСмокините са пълни със семенца и обикновено растат по две. Те увеличават потентността и количеството на спермата и помага да се преодолее стерилитета при мъжете.

image

image

imageЦелината, ревенът (рюбарбът) и китайското зеле бок чой приличат на кости и консумацията им заздравява костите. Те са специфични храни и дават добри сили. Костите ни съдържат 23% натрий. В тези растения съдържанието на натрий е също 23%. В случай на недостатъчно количество натрий в организма, костите услужливо ще го предоставят на тялото, в резултат на което ще отслабнат. Тези храни възстановяват нуждата от натрий на костната система на тялото и й дават това, което й е тъй необходимо.
Ревенът – широколистно растение, подобно на киселеца, пък е зареден с обилни дози витамин К, който спомага за активирането на трите основни протеина, участващи в заздравяването на мускулно-скелетна система и увеличаването на костната минерална плътност (КМП). Китайското зеле бок чой е чудесен източник на калций – минералът, който е може би от най-съществено значение за поддържането на здравината и плътността на костите и намалява риска от остеопороза.

Ще Те славя, защото страшно и чудно съм направен; Чудни са Твоите дела, И душата ми добре знае това. Псалм 139:14 

Изт.:
 http://www.alderbrooke.com/http://media.muskuli.com




Гласувай:
6



1. anin - Интересно!
01.08.2013 12:55
...
цитирай
2. antoninus - Здравейте.
01.08.2013 13:27
Добре дошли в блога ми.
И на материалът ми се стори много интересен и затова го публикувах.
цитирай
3. antoninus - Хранене и физическа дегенерация
01.08.2013 13:28
http://antoninus.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/07/15/hranene-i-fizicheska-degeneraciia.1130002
цитирай
4. antoninus - Научно е доказана ползата от вегетарианския начин на живот
01.08.2013 13:30
http://antoninus.blog.bg/lichni-dnevnici/2013/06/10/nauchno-e-dokazana-polzata-ot-vegetarianskiia-nachin-na-jivo.1118986
цитирай
5. antoninus - Здравословен живот I част
01.08.2013 13:32
http://antoninus.blog.bg/drugi/2013/03/28/zdravosloven-jivot-i-chast.1069121
цитирай
6. antoninus - Здравословен живот II част
01.08.2013 13:33
http://antoninus.blog.bg/drugi/2013/03/29/zdravosloven-jivot-ii-chast.1069378
цитирай
7. antoninus - Здравословен живот III част
01.08.2013 15:13
http://antoninus.blog.bg/history/2013/03/30/zdravosloven-jivot-iii-chast.1069933
цитирай
8. diadokolio - Благодаря Ви!
01.08.2013 16:36
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за прекрасната тема!
Всичко ни е поднесено даром, а дали го ползваме с благодарност?
Всички гледаме, но виждаме ли?
Приятен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 799276
Постинги: 231
Коментари: 505
Гласове: 832
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930