Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2013 16:33 - Окултизъм. Разобличаване на врачки, гадатели, окултисти чрез Библията
Автор: antoninus Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7394 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 15.01.2013 11:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Наименованието окултизъм идва от лат. occultus, което означава „скрит, потаен“. Окултизмът е религия, която обединява множество и най-различни учения и вярвания, свързани с невидимите за човека тайнствени (мистични, окултни) и свръхестествени космически (извънземни, божествени) сили. Всички окултни практики водят своето начало директно от окултните учения и представляват тяхната практическа страна. Тук е нужно да се подчертае, че те са диаметрално противоположни на библейските учения или смесват библейските учения с множество окултни елементи.
Макар и силно различаващи се, всички окултни учения са взаимосвързани помежду си чрез поне един от следните няколко елемента (или няколко от тях едновременно):


1. Съществуване на невидими космически (извънземни) и свръхестествени сили.
Главните характеристики на тази точка са следните:
а. Всеки човек може свободно да влиза в пряк контакт с тези сили. Необходимо е само да има стремеж към висше познание, издигане и усъвършенстване (развитие на скритите в човека сили).
б. В окултизма понятието Бог (Творец) има твърде широки граници. Бог е всяка свръхестествена или висша духовна сила, която различните хора днес наричат по различен начин – Аллах, Буда, Кришна и т.н. Оттук идва учението, че боговете на всички древни народи са представяли всъщност един и същ бог, просто те са го наричали с различни имена. Окултизмът обяснява, че в древността различните богове на един народ са представяли различните страни на едно и също божество.
в. В окултизма Бог не е непременно личност. Може да бъде космическа сила, разум, енергия, дори самоорганизираща се материя, какъвто е случаят с еволюционизма, една изцяло окултна теория, не почиваща на никаква научна основа!
г. Окултизмът отрича божествеността на Христос.
д. Окултизмът приема съществуването на извънземни космически същества, но не дефинира по никакъв начин връзката им с Бога (Твореца). В някои случаи извънземните същества са представени като Бог (Творец) или са наричани богове.
е. Окултизмът не приема съществуването на две отделни космически сили – добри и зли. По-скоро става въпрос за една космическа сила, която има две страни – добра и зла. В окултизма добрата и злата страна са неразривно свързани, уравновесяват се и затова е необходимо заедно да съществуват, както има отрицателно и положително заредени частици и полюси, които си взаимодействат и взаимоуравновесяват).
ж. Сам човекът е бог. Дълбоко в човека са скрити божествени и свръхестествени духовни сили, които човек е необходимо да развие.

2/ Безсмъртие на човешката душа.
Главните характеристики на тази точка са следните:
а. Човекът има отделна от тялото душа (дух), която представлява духовния елемент на човешкото естество.
б. Човешката душа (дух) не умира при смъртта.
в. След смъртта човек преминава в по-висша сфера на съществуване в отвъдния свят, преражда се.
г. Животът на човека на земята няма никакво значение за живота в отвъдното. Няма значение дали човекът е бил добър или лош, няма значение какво е правил – всички хора преминават в по-висшия духовен свят след смъртта си.
д. Духовете на починалите хора могат да общуват от отвъдното с живите хора (респективно живите роднини), да им изпращат послания, да ги съветват, да им разкриват бъдещи факти.
е. В окултизма викането на духове на умрели се нарича „спиритизъм“ (от лат. spiritus, сиреч „дух“). Всеки човек може да влезе в контакт с духовете на починалите, изпълнявайки определени ритуали.

3. Относителност на реалността. Относителност на основните категории и понятия в живота.
Главните характеристики на тази точка са следните:
а. Относителност на понятието „истина“ като реалност. Никой не може да каже какво е истина. Истината е такава, каквато всеки човек поотделно я възприема за себе си. Определенията на хората за истината са условни, т.е. зависещи от условията на времето. В различните периоди на човешката история критериите за истина са били различни, според нивото на развитие на хората. Едно модерно налагащо се виждане за реалността (истината) е, че тя е една илюзия, в която живеем.
б. Относителност на двете основни категории в живота – доброто и злото. Няма абсолютно добро и абсолютно зло. Доброто съдържа в себе си злото и обратно. За един човек едно дело е добро, а за друг – зло; и двамата имат право, гледат от различен ъгъл на реалността и всеки е прав за себе си. Злото е друга форма на доброто. Доброто и злото не могат да съществуват отделно. Злото е необходимост, за да се познае доброто. Крайното добро съвпада с крайното зло. Доброто и злото винаги са съществували заедно и ще продължат да съществуват заедно.
в. Относителност на понятието „грях“. Според окултизма грях не съществува според библейската доктрина за греха и следователно никой не е отговорен пред никого, а единствено пред себе си за своите прояви в живота. Оттук именно идва един от най-главните принципи и постулати на окултизма и сатанизма, който гласи: „Прави каквото искаш!“. С други думи:
„Никой няма право да определя как да живея! Ще живея така, както аз намирам за добре! Моето върховно желание е моето щастие, затова ще върша каквото си искам! Щом задоволяването на моето желание ми носи щастие, ще задоволявам всички свои желания! Секс, алкохол, наркотици, цигари, ядене и пиене, всякакъв род забавления, всичко е позволено, стига да те прави щастлив!“. В окултизма задоволяването и постигането на висшите желания на човека може да става за сметка живота на другия. Оттук, всички така наречени „грехове“ са позволени – лъжа, измама, грабеж, насилие, изнасилване, убийство и т.н.

4. Човекът няма нужда от спасител (става въпрос за спасение от злото, страданието, болката и смъртта).
Главните характеристики на тази точка са следните:
а. Човекът няма нужда от спасител, няма нужда да търси спасение извън себе си. Този извод се налага от само себе си предвид учението на окултизма за безсмъртието на човешката душа.
б. Спасението за човека се постига чрез самоусъвършенстване и развитие на висшите (духовни, божествени) сили в него. По този начин човек, който е страдал преди неговото „духовно пробуждане“ поради злото в този свят, започва да възприема по един нов начин злото, престава да му обръща внимание, фокусира се само върху позитивното. Насочва (развива) силите на ума си и духа си да надмогнат злото. В този смисъл злото се явява необходимост за спасението на човека.
в. Болката се възприема като необходима в развитието и усъвършенстването на човека.
г. Смъртта се възприема като естествено явление и ново стъпало в развитието на човека.
Основна характеристика на различните и многобройни окултни учения е, че те силно си противоречат помежду си! Всички окултни учения са изключително опасни, особено когато се съчетаят с окултните практики! Последиците за живота на хората са често пъти трагични! Това важи в особена степен за вечната съдба и участ на човека!

5. Допитване до врачки, баячки и т.н
Един от най-успешните средства за Сатана за налагане на своите измами е допитването до врачки, астолози, гадатели и други служители на Сатана 
Чрез мерзостите на ханаанците Господ показа на Израил до какви резултати води общуването със зли духове. Тези народи бяха без собствено убеждение идолопоклонници, блудници и убийци, отвратителни чрез всяка порочна мисъл и възмутителен обичай. Хората не познават собствените си сърца, защото сърцето е измамливо повече от всичко и е страшно болно” (Еремия 17:9). Но Бог разбира склонностите на неправедното човешко естество. И тогава, както и сега, Сатана бдеше да създаде благоприятни условия, за вдигане на бунт, така че Израилевият народ да стане отвратителен на Бога, както бяха станали ханаанците. Врагът на човешките души е винаги нащрек да отваря път за неудържимия поток на злото, защото желае погубването и осъждането ни от Бога.
Почти всички форми на древното заклинателство и магия са основани на вяра в общуването с мъртвите. Практикуващите изкуството да извикват духовете на мъртви твърдяха, че общуват действително с духове на мъртви, за да получат чрез тях знание за бъдещите събития. Този обичай за допитване до мъртвите се споменава в пророчеството на Исая: “И когато ви рекат: “Допитвайте се до запитвачите на зли духове и до врачовете, които шепнат и мърморят”, отговорете: “Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог? Ще прибегне ли при мъртвите заради живите?” (Исая 8:19
Точно тази вяра в общуването с мъртвите постави крайъгълния камък на езическото идолопоклонство. Езичниците вярваха, че техните богове са починали хора, превърнати в обожествени духове. Така религията на езичеството представляваше поклонение на мъртвите. Това е очевидно от Писанията. В доклада за греха на Израил при Вет-фегор е казано: “А докато Израил оставаше в Ситим, людете почнаха да блудстват с моавките, защото те канеха людете на жертвите на боговете си, и людете ядяха и се кланяха на боговете им. Израил се привърза за Ваал-фегора” (Числа 25:1-3). Псалмистът ни разкрива на какви богове са били принасяни тези жертви. Говорейки за същото отстъпление на израилтяните, той казва: “Тоже те се прилепиха към Ваал-фегора и ядоха жертви, принесени на мъртви богове” (Псалом 106:28), т.е. жертви, които са били принасяни на мъртвите.
Почти във всяка езическа система значително място заемаше обожествяването на мъртвите, както и предполагаемото общуване с тях. Вярваше се, че боговете съобщават волята си на човеците и им дават съвет, когато бъдат запитани. Такива бяха прочутите гръцки и римски оракули.
Много хора обаче смятат спиритизма за проста измама. Проявите, с които той подкрепя претенцията си за свръхестественост, приписват на хитър трик на медиума. Но докато е истина, че резултатите от измамата често биват представяни за истински, има и забележителни доказателства за участие на свръхестествена сила. И мнозина, отхвърлящи спиритизма, смятайки го за резултат от човешко умение или изкуство, ще бъдат подведени да признаят неговите твърдения, когато се срещнат лице в лице с проявите, които не могат да си обяснят на тази основа.
Съвременният спиритизъм, формите на древното магьосничество и поклонението на идолите - всички те, имащи свой жизнено важен принцип общуването с мъртвите, са основани върху оная първа лъжа, с която Сатана измами Ева в Едем: “Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него..., ще бъдете като Бога...” (Бит. 3:4, 5). Основани на същата заблуда и продължавайки я, те също произхождат от бащата на лъжата.
На евреите бе изрично забранено да се занимават по какъвто и да е начин с така нареченото “общуване с мъртвите”. Бог решително затвори тази врата, казвайки: “Мъртвите не знаят нищо..., нито ще имат вече някога дял в нещо, що става под слънцето” (Екл. 9:5,6). “Излиза ли духът му, той се връща в земята си. В тоя същий ден загиват намеренията му” (Псалом 146:4). Господ заяви на Израил: И човек, който се отнесе към запитвачите на зли духове и към врачове, за да блудства след тях, против оня човек Аз ще насоча лицето Си и ще го изтребя изсред людете му” (Левит 20:6).
Вярата в общуването с мъртвите се поддържа и днес дори в така наречените християнски страни. Под името спиритизъм е широко разпространена практиката на общуване със същества, твърдящи, че са духове на починалите. Тази практика е пригодена да спечели чувствата на хора, положили своите обичани мъртви в гроба. Понякога им се явяват духовни същества с образа на техните починали приятели, разказват случаи, свързани с техния живот, и извършват дела, които мъртвите са вършили, докато са били живи. По този начин подвеждат хората да вярват, че мъртвите им приятели са ангели, които ги закрилят и общуват с тях. Съществата, които се представят за духове на починалите, стават предмет на особено идолопоклонство и за мнозина тяхната дума има по-голяма тежест дори от Божието слово.
При все че Библията ясно заявява, че „мъртвите не знаят нищо“ и че те, праведни и нечестиви, „спят“ в пръстта в очакване на възкресението, колко много са християните, прегърнали древната измама на змията - „Никак няма да умрете“ и палят свещи в спомен на умрелите, носят храна и питие на техния гроб, молят се за мъртвите, раздават храна на Задушница, пак за спомен на умрелите, извършват заупокойните литургии в тяхна памет и т.н.

“Злите духове” не бяха духовете на мъртвите, а зли ангели, пратеници на Сатана. Древното идолопоклонство, както разбрахме, включваше и поклонение пред мъртвите, и общуване уж с тях, наречено в Библията “поклонение на демони”. Апостол Павел, предупреждаваше братята си да не участват по никакъв начин в идолопоклонството на своите езически съседи: “...онова, което жертват езичниците, жертват го на бесовете, а не на Бога. Но аз не желая вие да имате общение с бесовете” (1 Коринтяни 10:20). Говорейки за Израил, псалмистът казва: “...синовете си и дъщерите си принесоха в жертва на бесовете и проляха невинна кръв - кръвта на синовете си и на дъщерите си”, а в следващия стих обяснява, че са ги пожертвали “на ханаанските идоли” (Псалом 106:37, 38). Така нареченото “поклонение на мъртвите” всъщност бе поклонение на демони.
Съвременният спиритизъм почива върху същата основа - той само съживява в нова форма магьосничеството и поклонението на демони, което Бог осъди и забрани в древността. Словото ни предупреждава, да сме нащрек и да не се доверяваме лесно, тъй като сега, във времето преди пришествието на Исус, мнозина ще бъдат измамени от Сатана и неговите ангели: А Духът изрично казва, че във времена, които идат, някои ще отстъпят от вярата и ще слушат измамни духове и бесовски учения. 1 Тимотей 4:1 Във Второто си писмо до солунците Павел посочва особеното действие на Сатана чрез спиритизма като събитие, което ще се изпълни непосредствено преди второто идване на Христос. Говорейки за тази имитация на второто идване на Христос, той заявява, че то ще стане по “действието на Сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса” (2 Солунци 2:9). А Петър, описвайки опасностите, на които ще бъде изложена църквата в последните дни, казва, че както някога фалшиви пророци въведоха в грях Израил, така ще има фалшиви учители, “които ще въведат тайно гибелни ереси, като се отричат даже от Господаря, Който ги е купил... И мнозина ще последват техните похотливи дела...” (2 Петрово 2:1, 2). Тук апостолът е посочил една от отличителните черти на учителите спиритисти. Те отказват да признаят Христос като Божи Син. За такива учители възлюбеният Йоан заявява: “Кой е лъжец освен оня, който отрича, че Исус е Христос? Той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина. Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца” (1 Йоаново 2:22, 23). Отричайки Христос, спиритизмът отрича и Отца, и Сина, а Библията нарича това проява на антихриста.
С предсказанието за обречеността на Саул, дадено чрез жената от Ендор, Сатана планираше да постави примка за израилтяните. Надяваше се да им вдъхне доверие към заклинателката и да ги подведе да се допитват до нея. Така щяха да изоставят Бога като свой Съветник и да се поставят под властта на Сатана. Обаянието, с което спиритизмът привлича множествата, е силата му уж да отдръпне завесата, скриваща бъдещето, и да покаже на хората онова, което Бог е скрил. Бог в Словото Си ни е открил великите бъдещи събития - всичко, което е съществено за нас, и ни е дал непогрешим водач, който да ни води през всички опасности. Но целта на Сатана е да унищожи доверието на хората в Бога, да ги направи недоволни от положението им в живота и да ги подведе да търсят знание за неща, които Бог мъдро е скрил от тях, като презрат откритата в святото Му Слово воля.
Мнозина се безпокоят, че не знаят окончателния изход на нещата. Не могат да понесат неизвестността и в нетърпението си отказват да чакат, за да видят Божието спасение. Зли предчувствия поглъщат вниманието им. Те дават воля на бунтовните си чувства и тичат насам-натам, изпълнени с мъка, търсейки да разберат онова, което Бог не е открил. Ако се бяха доверили на Бога и ако бдяха с молитва, биха намерили Божествена утеха. Духът им щеше да бъде успокоен от общението с Бога. Уморените и обременените биха намерили почивка за душите си само ако отидат при Исус. Но мнозина пренебрегват средствата, които Бог е определил за утехата им, и прибягват до други източници, надявайки се да научат какво е задържал Бог. Така допускат грешката на Саул и само придобиват познание за злото.
Такова поведение не е угодно на Бога и Той е изразил това най-категорично. Нетърпеливото бързане да се проникне зад завесата на бъдещето разкрива липса на вяра в Бога и оставя човешката душа отворена за внушенията на големия измамник. Сатана подвежда хората да прибягват до запитвачи на зли духове и като им разкрива тайни неща от миналото, им вдъхва доверие в силата си да предсказва бъдещето. С придобиван в продължение на дълги векове опит той може да проследи от причина до резултат и често предсказва до известна степен точно някои от бъдещите събития в живота на човека. Така може да измами бедните, заблудени души, да ги въведе под властта си и да ги направи пленници на волята си.
Бог ни е дал предупреждение чрез пророка Си: “И когато ви рекат: Допитвайте се до запитвачите на зли духове и до врачовете, които шепнат и мърморят”, отговорете: “Не трябва ли един народ да се допитва до своя Бог? Ще прибегне ли при мъртвите заради живите? Нека прибягнат при закона и при свидетелството! Ако не говорят според това слово, наистина няма зазоряване за тях” (Исая 8:19, 20).
Онези, които имат един свят Бог, безкраен по мъдрост и сила, ще отидат ли при магьосници, чието знание произхожда от общуване с неприятеля на нашия Господ? Самият Бог е светлина за народа Си. Той му казва с вяра да насочи погледа си към славите, които са открити за човешкото око. Слънцето на правдата изпраща ярките си лъчи в сърцата на Своя народ. Той има светлина от небесния трон и не желае от източника на светлината да се обърне към пратениците на Сатана.
Сатана бе решен да задържи в ръцете си ханаанската земя и когато тя стана място за живеене на израилевите чада и Божият закон стана закон на страната, той възненавидя Израил с жестока и злостна омраза и създаде заговор за унищожението му. Чрез действието на зли духове избраният народ възприе чужди богове и поради престъплението си накрая бе разпръснат от обещаната земя. Сатана се опитва да повтори тази история и в наши дни. Бог извежда народа Си от мерзостите на света, за да пази закона Му и поради това гневът на “клеветника на нашите братя” не знае граници. “...дяволът слезе у вас много разярен, понеже знае, че му остава малко време” (Откровение 12:10, 12). Прототипът на обещаната земя е точно пред нас и Сатана е решил да унищожи Божия народ и да Му отнеме наследството. Обещанието “Бдете и молете се, за да не паднете в изкушение” (Марк 14:38) никога не е било по-нужно от сега!
Господнето слово към древния Израил се отнася и за народа Му в нашата епоха.
“Да се не отнесете към запитвачите на зли духове, нито към врачовете; не ги издиряйте, та да се осквернявате чрез тях”, “защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа” (Левит 19:31; Второзаконие 18:12).

6. Пророци - истински (библейски) и фалшиви (врачки, гадатели, астролози и т.н.).
Една от най-добре познатите характеристики на Божиите пророци е изпълнението на техните предсказания. Този важен критерий за разпознаване на истинския пророк е представен във
Втор. 18:20-22: “Но пророк, който дръзне да каже от Мое име дума, която Аз не съм му заповядал да говори или който говори от името на други богове, тоя пророк да умре. И ако речеш в сърцето си: Как ще познаем коя дума Господ не е казал? Когато някой пророк говори от Господното име и думата му не се сбъдне нито се изпълни, тая дума Господ не е говорил; пророкът я е говорил надменно; да се не боиш от него” (Втор. 18:20-22).
Така прочетен този текст заявява недвусмислено, че пророчествата дадени от Божиите пророци трябва да се изпълняват. За никого не би трябвало да е изненада опита ни да разберем този текст по-добре като изследваме неговия контекст. Тъй като той е в самия край на своята логически обособена единица, ще трябва да разгледаме неговия предшестващ контекст, който започва с Втор. 18:9: “Когато влезеш в земята, която Господ твоят Бог ти дава, недей се учи да правиш според мерзостите на тамошните народи” (Втор. 18:9).
Мойсей предупреждава израилтяните, че те не трябва да следват практиките на езическите народи живеещи в Ханаан. За кои точно практики става дума? Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън, никой чародей, астролог, гадател или омаятел, никой баяч, запитвач на зли духове, врач или запитвач на мъртвите; защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред теб. Съвършен да бъдеш пред Господа твоя Бог. Защото тия народи, които ще завладееш, слушат астролозите и чародеите; но на теб Господ твоят Бог не е позволил това” (ст. 10-14).
Мойсей предупреждава за опасността от езическите ясновидци и прорицатели. Слушането им е една от основните причини Господ да изгони тези племена, а на Своя народ Той категорично забранява контакта с такива окултни служители.
Следователно характеристиката на истинския пророк – изпълнението на неговите пророчества – се дава в контекста на действието на езическите пророци. Целта на това описание на Божиите пророци е те да бъдат откроени от фалшивите.
Бог чрез Библията ни предупреждава многократно да се пазим от тези фалшиви пророци:
1 Йоан 4:1 Възлюбени, не вярвайте на всеки дух, а изпитвайте духовете дали са от Бога; защото много лъжепророци излязоха по света.  
7. Сатана - майстор-измамник и баща на лъжата.
Сатаната и неговите ангели са на нашета планета от времето на Адам и Ева. Те знаят много добре историята на всеки човек и могат да споменават интимни подробности и тайни, които иначе самите мъртви са знаели или само техните най-близки. Споменаването на такива подробности, убеждават хората че медиума не си измисля, но погрешно допускат, че им се явяват техните вече починали роднини или приятели. Всъщност хората търсещи съвети на медиуми не подозират, кой стои зад тези свръхестествени сили. Само хората които знаят чрез Библията, че мъртвите не са в някакъв отвъден свят, (а спят до второто пришествие на Исус), могат лесно да идентифицират истинския източник на тези вести от “света на умрелите”. Това ни показва съвсем ясно колко е важно човек да познава Библията, за да не бъде подведен от противниците на Бога. Дяволът знае, че истините от Писанието освобождават хората от суеверия и страхове, които ги правят зависими и той вече не може да упражнява такъв контрол, чрез фалшиво доверие. Именно за това дявола така усърдно се бори Библията да не достигне хората или ако ги достигне да остане непрочетена или неразбрана.
Така ние виждаме, че макар падналите ангели на сатана да могат да казват някои неща от бъдещето, то те не са от никаква полза за нас. Понякога и ние сме любопитни за личното ни бъдеще и търсим врачки, гадатели или астролози, за да разберем какво ни очаква. Дявола използва това любопитство много умело, за да заинтересува хората. Бог обаче ни предупреждава против такива контакти. Тези сеанси правят агентите на сатана наши съветници, вместо да се съветваме с Бога. Не винаги е важно за нас да знаем какво ни очаква в близкото бъдеще. Ако сметне за добро Бог ще ни го открие, но заради любопитството си да влизаме в контакт с демони е безумие и грях в Божиите очи.
Друг не маловажен аспект на допитването до злите духове е, че те всъщност не могат истински да предсказват бъдещето. Никой не е независим от времето и пространството, освен този който го е създал, и това е единствено Бог. Дявола и неговите ангели всъщност се възползват от интереса на хората за тяхното лично бъдеще и им предлагат един сценарий, който после те се опитват да създадат, за да може тяхното предсказание да се изпълни.    Така човек поставя живота и спасението си на карта, като допуска противниците на Бога да контролират и да се намесват в живота му. Тази игра е много опасна и дявола е използвал случая за да унищожи мнозина. Всеки който допуска дявола да стане господар над съдбата му, чрез спиритични сеанси или допитване до врачки и астролози, трябва да знае, че сатаната е много неблагодарен и зъл господар и живота ни и живота на близките ни е в опасност, или най-малкото сме изложени на постоянна зависимост и нещастия ще съпътстват ежедневието ни. Понякога може да ни се струва, че намеренията им са добри и искат да ни помогнат. Но с цел да ни вкара в смъртоносен капан Сатана също може да се преправи на ангел на светлината:
И не е чудно, защото сам Сатана се преправя на светъл ангел, тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата им. 2 Коринтяни 11:14,15

Една от отличителните характеристики на фалшивите пророци е, че понякога ни лъжат за да чуем това, което ни се иска. Така е било и по времето на пророк Еремия: А вие не слушайте пророците си, нито магьосниците си, нито прорицателите си, нито гадателите си, които ви говорят: «Няма да слугувате на вавилонския цар.» Защото те ви пророкуват лъжа, за да ви отдалечат от земята ви и Аз да ви изгоня, за да загинете. Еремия 27:9,10
Няма как астролозите, звездобройците и прорицателите да ни помогнат и да предотвратят наказанието, което Бог е предвидил за тези, които се допитват до тях: Уморила си се в многото си съвещания. Нека приближат сега астролозите, звездобройците и прорицателите по новолунията и нека те избавят от това, което ще дойде върху теб. Ето, те ще бъдат като плява; огън ще ги изгори; няма да могат да се избавят от силата на пламъка, понеже той няма да бъде въглен да се стопли някой или огън, пред който да седне! Такива ще ти станат нещата, в които си се трудила; онези, които са търгували с теб от младостта ти, ще се разбягат всеки в своя си път; няма да има кой да те избави. Исая 47:13-15
Ако се допитваме до тях, присъдата ни е сигурна и ще ни сполети тяхната съдба: Магьосниците (...) тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт. Откровение 21:8
«И Аз, като се приближа към вас за съд, бързо ще заявя против магьосниците (...),» казва Господ на Силите. Малахия 3:5
И човек, който се отнесе към запитвачите на зли духове и към врачовете, за да блудства в поклонение на тях, против онзи човек Аз ще се обърна и ще го изтребя измежду народа му. Левит 20:6
Без значение от позиция и ранг, Библията винаги е осъждала всеки, който извършва допитвания до омразните на Бог. Така е дори с царете Саул и Манасия:
Така умря Саул за престъплението, което извърши против Господа, против Господното слово, което не опази, а още, понеже бе се съвещал със запитвачка на зли духове, за да се допита до тях, до Господа не се допита, затова Той го умъртви, и обърна царството към Давида, Есеевия син. 1 Летописи 10:13,14
[Манасия] върши зло пред Господа според мерзостите на народите, които Господ прогони пред израелтяните. (...) и си служеше със запитвачи на зли духове и врачове. той извърши голямо зло пред Господа. 4 Царе 21:2,6
Библията ни предупреждава в Ефесяни 6:11,12 Облечете се в Божието всеоръжие, за да можете да устоите срещу хитростите на дявола. Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, а срещу началствата, срещу властите, срещу световните управители на тази тъмнота, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.
Не трябва ли един народ да се допита до своя Бог? Какъв в твоя отговор, приятелю?

8 Врачки, гадатели и др. окултисти, изобличени чрез Библията
Фактът, че екстрасенсите, лечителите, ясновидците, астролозите, медиумите, маговете, шаманите и всички други окултисти, са под влиянието на духове-демони и лекуват, предсказват и вършат свръхестествени неща чрез силата, предавана им от духовете, е бил многократно удостоверяван от самите окултисти! Предлагам на вашето внимание следното разтърсващо интервю с една бивша българска екстрасенска.
Тя Беше Екстрасенс 

Под статията има няколко клипа, в които Сатана и неговите подичинени (осъзнати и неосъзнати) са разобличени.

Изт.:
Използвани материали в Интернет за изготвяне на статията.









Гласувай:
3



1. antoninus - Аз бях екстрасенс:
14.01.2013 16:37
Аз бях екстрасенс:
http://www.youtube.com/watch?v=GJrJBYPLAPk

Драматичният разказ на една бивша екстрасенска, която ужасена от срещата си със Сатана, се отрича от заниманията си с окултизма и намира Бога и "спасение" в Православната църква... Дали обаче е намерила истинския Бог и истинската Църква след като православната религия изобилства от идолопоклонство и окултизъм?!

Малко хора си дават сметка колко лукав и хитър е Злият! Той често прилага следната перфектно действаща тактика: Когато един окултист разбере истината за духовете-демони и че неговата дарба и енергия се придава от тях, тогава започва да търси избавление. Но тъй като окултистите слабо познават Божието Слово и библейските учения (в повечето случаи изобщо не ги познават), обичайно попадат в новия капан на Луцифер - приемането на някоя от стотиците християнски погрешни доктрини, поради която множество окултисти се озовават след своето "избавление" в една от тези три църкви, е, че в тях има чудесно замаскирани окултни учения и практики на общение с духовете. Сатана е доволен, че от една измама е вкарал жертвата си в друга, още по-опасна измама. А новообърнатият окултист става чудесен инструмент за вкарването на други души в лъжехристиянските учения на популярните църкви.
цитирай
2. therainss - пффф...
14.01.2013 16:46
Стори ми се интересна тема, ама направо ми умори очите и мозъка, ще я дочета, евентуално, друг път. Да беше поднесена на части, да не прави такова впечатление за свръхобемност...
цитирай
3. raders - Всъщност, нищо не е изобличила б...
14.01.2013 17:13
Всъщност, нищо не е изобличила библията. Защото, за да изобличиш нещо, трябва първо да го разбираш и да дадеш разумно обяснение, в какво се състоят негативите. Вместо това библията в лицето но оторизирания "Бог" /напомня ми разсърдено сенилно старче/ просто плюе, ругае и заплашва. Това не е изобличиние; това си е безсилие на простотийката да каже нещо смислено. Не че съм наясно с окултизма, не че го защитавам; знам, че се касае за някаква шарлатания. Но по този начин библията не може да му навреди никак, поради неграмотността на своите изобличители. Все едно се отнася за философски спор между идиоти.
цитирай
4. antoninus - Мерси за препоръката
14.01.2013 20:51
therainss написа:
Стори ми се интересна тема, ама направо ми умори очите и мозъка, ще я дочета, евентуално, друг път. Да беше поднесена на части, да не прави такова впечатление за свръхобемност...


Съжалявам, материалът е много, а не виждам лесна възможност да разделя статията. Затова съм въвел точки, така че можете да я четете на части. Надявам се статията да ви е интересна и най-вече полезна.
цитирай
5. antoninus - Raders,
14.01.2013 21:18
raders написа:
Всъщност, нищо не е изобличила библията. Защото, за да изобличиш нещо, трябва първо да го разбираш и да дадеш разумно обяснение...


Съгласен съм. Ето ти критикуваш Библията без да имаш някакво разумно обяснение.
Прегледай клипчетата макрая, идеята на статията е да може незапознат с Библията човек (като теб) да разбере важната библейска доктрина за спиритизма. Но ако човек не приема Библията за боговдъхновено Слово (като теб), то надали ще приеме доктрината за спиритизма.

Апропо, че врачуването е шарлатания - така е, но зад него стои Сатана и неговите ангели.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 796623
Постинги: 231
Коментари: 504
Гласове: 832
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031