Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2012 16:05 - На потъващия „Титаник” пастор свидетелствал за Христос
Автор: antoninus Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1418 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.04.2012 08:55


   image  
Преди 100 години „Титаник”, най-големият по онова време пътнически параход, потънал при първото си плаване, при което загинали повече от 1500 пътници. 
Историята на „непотопяемия” кораб пленява въображението на хората и днес – 100 години след трагедията.
Един от вълнуващите разкази за „Титаник” е свързан с името на пастор Джон Харпър, който се качил на борда на „Титаник” с шестгодишната си дъщеря заради поканата да проповядва в една от най-големите църкви в Америка – Moody Church в Чикаго, наречена на името на известния й основател Дуайт Л. Муди.
Когато „Титаник” се сблъскал с айсберга, Харпър успял да качи дъщеря си на една от спасителните  лодки. Тъй като бил вдовец, той можел да отиде с нея и да се спаси, но вместо това решил да остане на потъващия кораб и да даде на хората още един шанс да познаят Христос. Той тичал от човек на човек, пламенно говорейки за Господ Исус Христос, докато водата потопявала кораба. На един от пътниците, който отхвърлил свидетелството за Христос, пастор Харпър дал своята спасителна жилетка с думите: „Ти се нуждаеш от това повече отколкото аз.”
Корабът изчезнал под тъмните ледени води, оставяйки след себе си стотици хора без шанс за избавление. Пастор Харпър, борейки се с хипотермията (измръзването – бел. прев.) плувал до колкото се може повече хора, за да сподели с тях Евангелието. Той изгубил битката с хипотермията, но не и преди да сподели с мнозина спасителната вест за Христос.
След трагедията на „Титаник” един от оцелелите пътници разказва за срещата си с пастор Харпър насред ледените води на Атлантическия океан. Той свидетелства, че докато се държал за една от корабните отломки, при него с последни сили доплувал пасторът и два пъти го призовал с библейските думи: „Повярвай в Господ Исус Христос и ще се спасиш." На втория път мъжът приел поканата. „Аз бях последният, повярвал в Христос чрез Джон Харпър”, допълва още той.
Според свидетели, които са били на борда на „Титаник”, църковните химни „По-близо до Тебе, Боже“ и „Есен” са били последните изсвирени от оркестъра мелодии преди корабът да потъне. Химнът „Есен” включва следната молитва:
  „Издигни ме над големите води, дръж очите ми на горните неща, праведност, божествено изкупление, мир и вечна любов.”

Изт.: www.evangelskivestnik.net


Тагове:   Господ,   пастор,   христос,   christ,   Титаник,   исус,   Харпър,   isus,


Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: antoninus
Категория: История
Прочетен: 799848
Постинги: 231
Коментари: 505
Гласове: 832
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930